Ankara'da STK'lar arası voleybol turnuvası düzenlendi

​Ankara’da faaliyet gösteren STK’lar “Kardeşliği Pekiştirmek” sloganıyla voleybol turnuvası düzenledi.

Ekleme: 24.10.2022 08:30:13 / Güncelleme: 24.10.2022 08:30:13 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ankara’da sivil toplum kuruluşları arası “Kardeşliği Pekiştirmek” sloganıyla voleybol turnuvası düzenledi. Gençlik Spor Bakanlığı Örnek Tesislerinde düzenlenen turnuvaya Ankara’da faaliyet gösteren 24 sivil toplum kuruluşu takım çıkararak katıldı.

Karşılaşma sırasına göre turnuvaya; İnsan Hak-Der, Vahdet Vakfı, Mazlumder, Ayder, Bir-Der, Cihannüma, Geredeliler, Ankara Peygamber Sevdalıları Derneği, Medeniyet Vakfı, Gönül Vakfı, Genç İHH, Özğür-Der, AKV, Agemder, Anadolu İletişim, Çağrı-Der, Şehir Medeniyet, Ender, Ümmet Gençleri, Genç Hareket, İMH, Ahiler, Ansar ve Yedihilal katıldı.

Turnuvayla ilgili bilgi veren Kardeşliği Pekiştirme Turnuvası Tertip Komisyonu ve İnsan Medeniyet Hareketi (İMH) Ankara Şube Başkanı İsa Özçelik, amaçlarının kardeş sivil toplum kuruluşları arasında kardeşlik ve muhabbeti pekiştirmek olduğunu belirtti.

Özçelik, “Pandemi döneminden önce bir istişare yaparak Ankara’daki STK’lar olarak kardeşliği pekiştirmek adına beraber voleybol turnuvasını yapmak istemiştik ama araya pandemi girdi. Pandemi sonrası tekrar Ankara’da farklı alanlarda hizmet veren insani yardım, insan hakları, eğitim, kültürel ve benzeri alanlarda faaliyet gösteren kardeş STK’larla bir araya gelerek 24 takım olarak turnuvamızı başlattık. Amacımız Ankara’daki STK’ların birbirini tanıması aralarındaki iletişim imkanlarının artırılması bu sosyal ve sportif faaliyetle birlikte Ankara’da bir katma değer üreterek kardeşliğin pekiştirilmesi şeklinde özetleyebiliriz. Turnuva eleme usulüyle devam ediyor. İlk etapta yenen takım diğerini elemiş oluyor o şekilde yarı final ve final şeklinde birkaç hafta sürecek.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar