Ankara'da madde bağımlılarının kaldığı metruk binalar risk oluşturuyor

Uyuşturucu madde kullananların meskeni haline gelen metruk binaları tek tek gezen ve muhtar ile yetkililerle bir araya gelen HÜDA PAR Sincan İlçe Başkanı Yılmaz Akgül, yaptığı incelemeler sonrasında açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 19.10.2022 11:30:16 / Güncelleme: 19.10.2022 11:30:16 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Okul ve liselerin etrafında bu tür binaların uzun süre metruk kalmasının güvenlik riski oluşturduğunu dile getiren Akgül, mahalle sakinleri ve ilçe halkı adına konunun bir an evvel neticelendirmesi için takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Akgül, “Sincan merkez ilçesinde bulunan Selçuklu Mahallesinde metruk binalar madde bağımlıların ve tinercilerin yatağı olmuş durumda. Mahalle sakinlerimiz ve ilçe halkımız bu durumdan rahatsız. Binalar hakkında yıkım kararı çıkmış olmasına rağmen başta önünde bulunduğumuz site, Samanyolu Sitesi ve bunun gibi birkaç bina bu şekilde kullanılmaktadır. Mahalle sakinlerimiz gece geç saatlerde kavga ve gürültünün eksik olmadığı bu binalardan rahatsız olmakta. Haklarında yıkım kararı var ama henüz daha yıkım olmadığı için burası okul çağındaki çocukların, tinercilerin ve alkol kullananların mekanı olmuş durumda. Bu mekanların bir an evvel yıkım sürecinin başlatılmasını istiyoruz. Mahalle sakinleri ve ilçe halkı olarak mülki idare amirlerini ziyaret edip bu talepleri ileteceğiz. Eğer yıkım süreci zaman alacaksa bunun gibi bazı metruk binalara yapıldığı üzere bunların briket ve tuğla ile kapatılması, bina giriş çıkışların emniyet ve kolluk kuvvetlerince sıkı kontrol ve denetim altında tutulması taleplerimizi yetkililere ileteceğiz.” dedi. (İLKHA)

video 













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar