Trump: İsrail ve Yahudiler için en iyi ABD başkanı benim

Eski ABD Başkanı Donald Trump, "Hiçbir başkan israil için benden daha fazlasını yapmadı. Yahudiler için en iyi ABD başkanı benim." dedi.

Ekleme: 19.10.2022 11:45:09 / Güncelleme: 19.10.2022 11:48:30 / Güncel
Destek için 

Eski ABD Başkanı Trump, ABD'li Yahudilere seslenerek, "Yeniden hesap yapın. Çok geç olmadan birlikte hareket etmeli ve israilde sahip olduklarınızı takdir etmelisiniz. Hiçbir başkan israil için benden daha fazlasını yapmadı. Ama ABD Yahudileri arasında, hiçbir başkan sizin desteğinizi Biden kadar kazanmadı. Bunun yanı sıra, şaşırtıcı bir şekilde, harika Evanjeliklerimiz bunu Yahudi inancına sahip insanlardan, özellikle ABD'de yaşayanlardan çok daha fazla takdir ediyor. israil Yahudileri farklıdır. Bana dünyanın her yerinden daha çok değer veriyorlar. israil hükümetinin başkanlığına aday olsaydım, beni kolayca bu göreve seçerlerdi" ifadelerini kullandı.

Trump bu yorumunu, ABD'deki Yahudi Seçmen Örgütü tarafından yürütülen, yüzde 70'lik kesimin Biden'ı, yüzde 19'luk bir kesimin ise Trump'ı desteklediğini gösteren bir kamuoyu anketinin sonuçlarının yayımlanmasının ardından yaptı.

ABD'deki Yahudilere öfkeli olduğu bilinen Trump, geçmiş yıllarda onları "nankörlükle" suçlamış ve haklarında "dönek ve çifte standart" yorumu yapmıştı.

 

(İLKHA)