Madende patlama sonrası çıkan yangın büyük oranda kontrol altına alındı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 41 kişinin hayatını kaybettiği Amasra'daki maden ocağında patlama sonrası çıkan yangının büyük oranda kontrol altına alındığını belirtti.

Ekleme: 17.10.2022 14:35:12 / Güncelleme: 17.10.2022 14:35:12 / Güncel / Bartın Haberleri
Destek için 

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait maden ocağında 14 Ekim'de patlama meydana gelmişti. Patlamanın ardından çıkan yangının söndürme çalışmaları devam ediyor.

Ocakta madencilik faaliyetlerinin tamamen durdurulduğunu açıklayan Bakan Dönmez, "İlk günlerde bir yangından bahsetmiştim, büyük oranda kontrol altına alındı, hava ile temasını kesmek üzere iki baraj kapısı inşa edildi. Şu anda yangın söndürülmek üzere, giderek şiddeti azalıyor. Süreci de zaten teknik ekiplerimiz devam ederek izliyor. Madencilik faaliyetleri tamamen durdurulmuştu. Olay yerine dönüştüğü için giriş çıkışlar da savcının bilgisi ve izni dahilinde yapılmaktadır. Şu anda sadece teknik emniyet müdürlerimiz çalışmaktadır. Yine devam eden adli ve idari soruşturmalarda olayın tüm yönleriyle aydınlatılabilmesi için gerekli her türlü yardım savcı ve müfettişlerimize istisnasız yapılacaktır." dedi. (İLKHA)