Fransa'da devletin yapamadığını banliyö gençleri yaptı

Fransa'da sınırlı akaryakıt tedariki nedeniyle istasyonlar önünde saatler alan ve sürücüler için eziyete dönüşen benzin kuyrukları banliyö gençlerinin müdahalesiyle oldukça kısaldı.

Ekleme: 16.10.2022 13:01:11 / Güncelleme: 16.10.2022 13:01:11 / Dünya
Destek için 

Paris'in banliyösü Aulnay-sous-Bois'da gönüllü gençler, mahallelerindeki benzin istasyonlarının önündeki kuyrukları düzene sokup araya kaynayanları engelleyerek akaryakıt bekleme çilesini birkaç saatten 20 dakikaya kadar indirdi.

Birçok giriş olan mahalledeki trafik akışını aralarında paslaşarak düzene sokan gençler, araç sürücülerinin birbirini sollamasını, trafiğin tıkanmasına yol açacak girişimleri engelleyerek meydana gelebilecek benzin kavgalarının da önüne geçiyor.

- Araç sürücüleri inisiyatiften memnun

Fransa vatandaşı bir araç sürücüsü, "Bir hafta önce Bondy kentindeki bir akaryakıt kuyruğunda 1,5 saat bekledim, mahalleli gençlerin yönettiği bu kuyrukta ise sadece 10 dakika bekledikten sonra benzin aldım." şeklinde konuştu.

Benzin kuyruklarında yaşanan kavgalara ve saldırılara işaret eden Fransa vatandaşı, gönüllü gençlerin müdahalesinden oldukça memnun olduğunu dile getirdi.

- Sağlık görevlilerine öncelik veriliyor

Taksi şoförü Redwan, bu benzin istasyonuna en son geldiğinde 1 saatlik kuyruk olduğunu ve akaryakıt alamadığını belirterek bu sefer akaryakıtını alabilmek için 5 dakikadan az beklediğini anlattı.

Redwan, mahalleli gençlerin çok saygılı olduğundan ve iyi iş çıkardığından bahsederek öncelik tanınan sağlık görevlisinin 5 dakikada akaryakıt alıp yoluna devam etmesini örnek gösterdi.