Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi akademik yılı açılış töreni programla gerçekleştirildi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ), 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılışı münasebeti ile bir program gerçekleştirildi.

Ekleme: 14.10.2022 14:30:16 / Güncelleme: 14.10.2022 14:31:33 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Program AİÇÜ Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

2022-2023 Akademik Yılı Açılış töreninde konuşan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, ‘Doğudan Yükselen Işık' parolasıyla yola çıkan ve ‘Bilimin Sevgi ile Bütünleştiği Üniversite' sloganıyla yoluna devam eden Üniversite'nin Yükseköğretim Kurumlarının en yaygın üç temel işlevi olarak kabul gören eğitim-öğretim, araştırma ve toplum hizmeti fonksiyonlarını yerine getirmek ve başarılarına yenilerini eklemek üzere büyük bir çaba ve gayretle çalışmalarına hız verdiğini söyledi.

 

Akademik Yıl Açılış münasebeti ile programında konuşan Ağrı Valisi Osman Varol, "Şehrimiz, ülkemizin en doğusunda bulunan, iklimiyle burayı bilmeyen insanların tedirgin olduğu yaşamın zor olduğu bir yer. Ancak buraya geldikten sonra insanoğlunun her şeye adapte olduğu gibi Ağrı'ya da adapte olabildiğini bilmenizi istiyorum. Ağrı'da yaşamanın kendisine has avantajları bulunmaktadır. Eğitim ve öğretimin sürdürülmesi, bilimsel üretimin ortaya konulması ve sosyal hayata katkı konusunda çok ciddi olanaklara ve performansa sahip bir Üniversitede öğrenim göreceğiniz hususunu bu ilin en üst yöneticisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, “2019 yılından beri Rektörümüzle iş birliğini içerisinde çalışıyoruz. Ağrı, ulaşım konusunda dünyanın en ucuz kenti. Buradaki amacımız öğrenci kardeşlerimizin ulaşımı rahat bir şekilde yapabilmesi ve şehir merkeziyle entegre olabilmelerini sağlamaktı." şeklinde konuştu.

Programa, Ağrı Valisi Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AİÇÜ Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Halil Özyolcu, Ağrı İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol, Ağrı İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder Şimşek ile Prof. Dr. Faruk Kaya, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Program, yöresel yemekler stand açılışı ve müzik dinletisiyle sona erdi.

 

 

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler