Araba kasasında imal edip sattığı tatlılarla geçimini sağlıyor

Batman'da 25 yıllık tatlı ustası Mehmet Oğhan, araba kasasında pişirdiği halka ve tulumba tatlılarını satarak geçimini sağlıyor.

Ekleme: 12.10.2022 12:10:09 / Güncelleme: 12.10.2022 12:10:41 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Batman merkez Yenişehir Mahallesi Kuyubaşı TOKİ kavşağında bulunan alt geçidin altında araba kasasında tatlı yapan 49 yaşındaki 4 çocuk babası Oğhan, 1998 yılında öğrendiği ve 25 yıldır tatlı mesleğinden elde ettiği gelirle 4 çocuğunu büyüterek okuttuğunu ve ailesini geçindirdiğini söyledi.

Birçok gıda ürününde olduğu gibi tatlıcıların en çok kullandığı şeker, un ve yağ fiyatlarında yaşanan fiyat artışların tatlı satışlarını olumsuz etkilediğini belirten Oğhan, yetkililerin fiyatları düşürmesini istedi.

"Tatlı satarak çocuklarımı okuttum"

Tatlı ustası Mehmet Oğhan

Araba kasasında yaptığı tatlıları sıcak sıcak sattığını belirten Oğhan, "Mesleğim tatlıcılıktır. 25 senedir bu işi yapıyorum. Tatlı yapmayı arkadaşlarımdan öğrendim ve 1998 yılından beri bu işi yapıyorum. Tatlı yaparak ailemi geçindiriyor çocuklarımı okutuyorum. İki çocuğum üniversite bitirdi iki tanesi de lise son sınıf okuyor ve üniversiteye hazırlanıyorlar." İfadelerini kullandı.

"Özellikle şeker, un ve yağ fiyatları düşürülmeli"

Oğhan, "Buraya sabah saat 9 gibi geliyorum akşam saat 19:00 ile 20:00 civarlarına kadar tatlım bitince kapatıp evime gidiyorum. Müşterim ise yoldan arabayla geçen şoförlerdir. Günlük tatlı satışım 20 ile 25 kilo arasındadır. Nasibimiz neyse ona kanaat ediyorum. Devletten isteğimiz yükselen gıda fiyatlarını düşürmeleridir. Özellikle şeker, un ve yağ fiyatları çok pahalıdır. Millet fakir olduğu için uygun fiyata tatlı vermek istiyoruz ama olmuyor. Devletten isteğimiz artan gıda fiyatlarının düşmesidir." dedi.

"Yoldan geçtiğimde tatlıcı arkadaştan sıcak tatlı alıyorum"

Kadir Alkan

Ev ve iş yerine giderken yolda taze tatlı aldıklarını ve lezzetinden memnun oldukları için herkese tavsiye ettiklerini belirten vatandaş Kadir Alkan, "Her gün bu yoldan işe gidiyorum. Çoğu zaman yoldan geçtiğimde tatlıcı arkadaştan taze ve sıcak tatlı alıyorum. Hem tatlı güzel hem de fiyatı uygundur. Herkese buradan tatlı almalarını tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar