Taksiciler ehliyet puan cezasını değerlendirdi

Geçen günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından korsan taksicilik yapanlara ehliyet puan cezasının getirileceği düzenlemesinin uygun olduğunu söyleyen Mardinli taksi şoförleri korsan taksicilik yapanların kul hakkına girdiklerini dile getirdiler.

Ekleme: 11.10.2022 16:40:16 / Güncelleme: 11.10.2022 16:47:38 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun korsan taksicilik yapanlara ehliyet puan cezasının getirileceğini belirtmiş olmasının doğru bir karar olarak bulan taksiciler korsan taksicilik yapanların caydırıcı cezalara çarptırılmasını dile getirdiler.

 

Ayrıca Taksiciler, korsan taksicilik yapanların kul hakkına girdiklerini ve bu tür araçların trafikten men edilmesi gerektiğini belirtti.

Taksi şoförü Tuncay Tulga, korsan taksicilik yapanlara karşı öne süren bu uygulamanın güzel olacağını ve ek olarak bu gibi kişilere caydırıcı cezaların işlenmesi gereğine dikkat çekti.

"Korsan taksicilik tamamıyla bir kul hakkıdır"

Tulga, "Böyle bir söylenti var eğer olursa çok güzel olur. Caydırıcı bir ceza olur en azından, bizim de ekmeğimizin, emeğimizin karşılığını tamamıyla almış oluruz. Korsan taksicilik tamamıyla bir kul hakkıdır. Bizim ödediğimiz vergiler, tutarları kendileri ödemeyip hiçbir vergi ve ruhsat gibi evrak sorunlarıyla karşılaşmıyorlar. Bu; cezalarla, araçların men edilmesiyle, hatta araçların trafikten kaldırılmasıyla ortadan kalkabilir." şeklinde ifade etti.

"Korsan taksiciler bizim ekmeğimize çok mâni oluyorlar"

Ömer Atlı

Yıllardır taksicilik mesleğini devam ettirdiğini ve korsan taksicilerin emeklerine mâni olduklarını dile getiren Ömer Atlı, "Taksicilik mesleğini 10 yıldır yapıyoruz, burada hizmet veriyoruz. Yalnız şu korsan taksiciler bizim ekmeğimize çok mâni oluyorlar, işimizden, gücümüzden bizi ediyorlar. Korsan taksiler yarı fiyatına çalışıyor, vergi ödemiyor, bandrol ödemiyor, sigorta ödemiyor bizim ekmeğimize bayağı mâni oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Ehliyet puan cezasının uygulanmasının olumlu olduğunu belirten Atlı, "Ehliyet cezasının gelmesi çok iyi olur. Ehliyetleri alınır, yüksek bir miktarda cezasının olması lazım. Gereken her şeyin yapılması lazım çünkü bizim burada hepimizin ekmeğine mâni olup her bir arabada 2-3 aile ekmek yiyor. Korsan taksiciliğin yapılması kul hakkıdır ama onu düşünen yok." dedi.

"Korsan taksicilerin bir an önce önüne geçilip işlem yapılmasını istiyoruz"

Taksicilik mesleğinde korsancıların kendilerine sorun teşkil ettiğini ve ehliyet puan cezasının uygulanması durumunda iyi olacağını vurgulayan Nurullah Atmış, "Taksici olarak bizim de bazı sorularımız var. Özellikle bu korsan taksicilerden çektiğimiz bir sıkıntımız var. Biz devlete vergimizi ödeyip bazı konularda zor da olsa geçimimizi sağlamak için mücadele ediyoruz. Bu korsan taksicilerin bir an önce önüne geçilip işlem yapılmasını istiyoruz. Ehliyet puan cezası uygulanırsa iyi olur, en azından bizim gibi sabahtan akşama kadar direksiyon sallayıp ekmek parası kazanan şoför kardeşlerimize bir destek olur." şeklinde konuştu.

"Ehliyet puan cezalarının kesilmesi uygundur"

İzzettin Günder

Vergilerini eksiksiz bir şekilde verdiklerini belirten Taksici İzzettin Günder , "Biz bugün vergimizi verirken herhangi bir evrak eksikliği yokken neden onlar vergisiz çalışabiliyor. Biz buna karşıyız böyle şeyleri kabul etmiyoruz, kul hakkıdır zaten. Yıllık 7 bin, 7 bin 500 liraya sigorta kesiyoruz. Adam sivil bir araçla 3 bin lira sigorta kesip çalışıyor. Ehliyet puan cezalarının kesilmesi uygundur." şeklinde kaydetti. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar