İTTİHADUL ULEMA Üyesi Altun: Sadaka ve infak toplumsal dayanışmayı sağlar

İslam’da infak ve sadakanın önemine ilişkin açıklamalarda bulunan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Mehmet Ali Altun, sadaka ve infakın toplum arasındaki kaynaşmayı, toplumu bütünleştirmeyi sağladığını söyledi.

Ekleme: 11.10.2022 15:15:15 / Güncelleme: 11.10.2022 17:29:24 / İslam / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Günümüzde infak ve sadaka vermenin büyük önem oluşturduğuna işaret eden Molla Mehmet Ali Altun, İslami bir kültürel faaliyet olan infak ve sadakayı ihya etme, ayakta tutmanın bütün Müslümanların ortak görevi olduğuna dikkat çekti.

Allah kullarıyla sürekli irtibat halinde olmak istediğini, bu nedenle kullarını birçok açıdan ibadete teşvik ettiğini belirten Altun; Namaz, oruç, hac, zekât gibi infak ve sadakayla da kullarıyla bu manada bağlantı halinde olmayı istediğini kaydetti.

“Bu mali bir ibadettir”

Allah Teâlâ’nın şiddetle Müslümanları Allah yolunda infak etmeye, sadaka vermeye teşvik ettiğini ifade eden Altun, “Bu mali bir ibadettir. Sakanın var olmasının ve emredilmesinin sebebi; Toplum arasındaki kaynaşmayı, sosyal diyalogları sağlamlaştırmak, toplumu bütünleştirmek ve toplum arasındaki dayanışmayı ön plana çıkarmaktır.” dedi.

“Allah, Müslümanlara infak etmeyi emretmiştir”

Her yerde fakirler, yetimler, yoksullar ve muhtaç insanların olduğunu vurgulayan Altun, şöyle devam etti:

“Allah Teâlâ muhtaç kullarının ihtiyaçlarını gidermek için varlık ve mal sahibi olan Müslümanlara da infak etmeyi ve Allah yolunda tasadduk etmeyi emretmiştir. İnfaksızlığın aslında bir musibet olduğunu Allah Teâlâ Kur’an-ı Kerim’de beyan ediyor. Allah, ‘Allah yolunda, Allah rızasını kazanmak, Allah’a yakın olmak için Allah’ın size verdiği mallardan infak edin, kendi elinizle kendinizi tehlikeye atmayın’ diye buyuruyor. Dolayısıyla infak ve sadakanın olmadığı toplumlarda, toplumun dağılması, birbirinden uzaklaşması, birbirine düşmesi gibi vakalarla karşılaşma olasılığı yüksektir.”

“İnfak ve sadaka ön planda tutulmalı”

Özellikle bu çağda Müslümanların daha fazla hassasiyet gösterip infaka ağırlık vermeleri gerektiğini dile getiren Altun, “İnfakla Allah’a yaklaşılır. İnfak, bilerek ya da bilmeyerek işlediğimiz günahlara kefaret olur. Bela ve musibetlerden kurtulmak, hayır ve berekete vesile olmak için infak ve sadakanın ön planda olması gerekiyor. Bir Müslümanın hayatında nasıl ki namaz gerekliyse, infak da sadaka da o kadar gereklidir.” diye konuştu.

“Müslümanlar mallarıyla ve canlarıyla mücadele vermeleri gerekiyor”

İnfak ve sadakanın mali bir ibadet olduğuna işaret eden Altun, “Allah Teâlâ ‘Malınızla ve canınızla cihad edin’ diye buyuruyor. Dolayısıyla Müslümanlar mallarıyla ve canlarıyla Allah’a karşı kulluklarını icra etmenin mücadelesini vermeleri gerekiyor. İnfak şuuru, sadaka şuuru öteden beri iman ile başlayan bir şuur, bir gelenek, İslami bir örftür ve kültürel bir faaliyettir. Bunu devam ettirmek, ihya etmek, ayakta tutmak bütün Müslümanların ortak görevidir.” ifadelerini kullandı.

“Yoksullara yardımda bulunmak hem insani hem de İslami bir görevdir”

Konuşmasının devamında Altun, şunları söyledi: “Hassaten çevremizde maddi sıkıntı çeken insanların, yoksul, miskin insanların hal ve hatırlarını sormak, onların dertlerine derman olmak, yardımlarda bulunmakta hem insani hem de İslami bir görevdir. Bundan dolayı Rabbimiz Müslümanları sürekli infak halinde, sadaka verme halinde olmalarını emrediyor, teşvik ediyor ve hayrının büyük olduğunu bizlere beyan ediyor.”(İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar