Nusaybin'de Yasin Börü ve arkadaşları anısına resim sergisi açıldı

Diyarbakır'da 6-8 Ekim 2014 yılında ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken Kobane bahanesiyle başlatılan olaylarda vahşice şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları anısına Mardin'in Nusaybin ilçesinde resim sergisi yapıldı.

Ekleme: 08.10.2022 10:05:15 / Güncelleme: 08.10.2022 10:05:15 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Nusaybin gençlik kolları tarafından Yasin Börü ve arkadaşları anısına Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi'nde resim sergisi düzenlendi. Düzenlenen sergiye katılan halk duygu dolu anlar yaşadı.

6-8 Ekim 2014 tarihinde, HDP MYK'sinin çağrısıyla sokaklara inenler, kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Cumali Güneş ile birlikte birçok kişiyi şehit etmişti.

Düzenlenen sergiyi ziyaret edenlerin hafızalarında 6-8 Ekim 2014'teki vahşet yeniden canlandı.

Resim sergisine Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, HÜDA PAR Mardin il Başkanı İsmail Çevik, HÜDA PAR ilçe Başkanı Halil Talayhan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Deva Partisi İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Mardin AGD Başkanı şükrü yavuz, Nusaybin Türk Kızılay Derneği Başkanı İlameddin Ay, Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan HÜDA PAR Mardin İl Gençlik Kolları tarafından Mardin 15 Temmuz Parkı'nda 10.00 ile 18.00 saatleri resim sergisi düzenlenecek. (İLKHA)

İlgili Galeriler