Midyat’ta Mevlid-i Nebi programı düzenlendi

​Mardin’in Midyat ilçesinde Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle ilçe müftülüğünce camide program düzenlendi.

Ekleme: 07.10.2022 17:05:17 / Güncelleme: 07.10.2022 17:07:18 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Peygamber Efendimiz'in (Sallalahü Aleyhi vesellem) kutlu veladeti münasebetiyle kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında, Midyat İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi programı yapıldı.

Hacı Kasım Altunkaya Camii'nde Cuma namazı öncesi düzenlenen programda, Kur’anı Kerim tilaveti, ilahiler, vaaz ve dua edildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, müftülük din görevlileri ve imam hatipler tarafından üç dilde Mevlid- i Şerif okundu. Ardından söylenen ilahiler, Müftü Ergün Bulunmaz’ın vaazı ve duasıyla program sona erdi.

 

Müftü Bulunmaz vaazında, çağımızın manevi hastalıklarının devasının Peygamber Efendimizi anlamaktan geçtiğini ifade ederek önemli mesajlar verdi.

“Çağımızın devası Peygamberimizi anmak, anlamak ve yaşantısını yaşantımızda tatbik etmektir”

Bulunmaz, “Bizler öyle bir dönemde ve öyle bir zaman diliminde yaşıyoruz ki, tefekkür ettiğimizde, keşke Efendimizin dönemine dönsekte deve üstünde seyahat etsek. Ve biz, keşke onu görsekte başka bir şey istemiyoruz diye söylediğimiz bir çağda yaşıyoruz. Bu çağın şifası ve devası. Dertlerimizin devası ancak ve ancak Efendimiz’e kulak vermekten geçer. Peygamber Efendimizin, “ Beni görmeden iman eden, görmediğim kardeşlerimi çokça özlüyorum.” Buyurmasına karşılık gerçekten bizler O'na ne kadar kardeş olabiliyoruz. Onun getirdiği dine ne kadar sahip çıkabiliyoruz. Aracımızı, evimizi ve ailemizi koruduğumuz kadar, İslam’ın şiarını ne kadar koruyabiliyoruz. Bu nedenle çağımızın devasını şu üç kelime ile ifade edebiliriz. Peygamberimizi anmak, anlamak ve yaşantısını yaşantımızda tatbik etmektir. Her Müslüman bunları yapmakla mükelleftir. Bunları yapmadığımız zaman bunun hesabını mutlaka hesap gününde vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Program Müftü Bulunmaz tarafından yapılan dua ile son buldu.

“İnsanlığın zihin ve fikir dünyasında en büyük inkılab Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in gelişiyle gerçekleşti”

Cami İmam-Hatibi Abdulmetin Öner tarafından Türkçe ve Kürtçe irad edilen hutbede, "İnsanlığın zihin ve fikir dünyasında en büyük inkılab Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in gelişiyle gerçekleşti. O geldi, karanlıklar aydınlandı. Cahiliye dönemi, asr-ı saadet oldu. O geldi, zulüm adalete dönüştü. Her hak sahibine hakkı verildi. Zayıflar, güçsüzler, yeniden insan olmanın saygınlığını kazandı. Yetimlerin, öksüzlerin ve kimsesizlerin yüzü güldü. Diri diri toprağa gömülen kız çocukları hayat buldu. O geldi, evler, sokaklar, şehirler huzur ve güvenle doldu. İlim ve hikmet, şefkat ve merhamet, adalet ve hakkaniyet dünyanın dört bir köşesine yayıldı." denildi.

Ardından Müftü Bulunmaz’ın imametinde Cuma namazı eda edildi.

“Ne mutlu Efendimizin ahlakıyla ahlaklananlara”

Namaz sonrası duygularını İLKHA muhabiriyle paylaşan cami cemaatinden Abdulaziz Bilgin, “Tüm insanlık bir araya gelse, Efendimizi anlatmaya yetmez. Tüm denizler mürekkep, ağaç dalları ve dağlar kalem olsa. Ağaç yaprakları kâğıt olsa yine de onun yüksek ahlakını anlatmaya ve yazmaya yetmez. Ne mutlu o kişiye ki, onun ahlakıyla ahlaklansın. Onun o kutlu yolunu takip etsin. Efendimizin ahlakını takip etsin. Onun ahlak ve sünneti dünyaya hâkim olmadıkça huzur olmaz. Hayat onun yolundan gitmekle güzel olur. İfadelerini kullandı.  (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
Etiketler:
İlgili Videolar İlgili Galeriler