HÜDA PAR Kayseri Gençlik Kollarından 6-8 Ekim şehitleri için fotoğraf sergisi

HÜDA PAR Kayseri Gençlik Kolları tarafından düzenlenen fotoğraf sergisinde, 6-8 Ekim 2014'deki olaylarda şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları anıldı.

Ekleme: 06.10.2022 09:05:11 / Güncelleme: 06.10.2022 09:06:07 / Güncel / Kayseri Haberleri
Destek için 

6-8 Ekim 2014 tarihinde, HDP MYK'sının çağrısıyla sokaklara inenler, kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Cumali Güneş ile birlikte birçok kişiyi şehit etmişti.

Konuyla ilgili olarak HÜDA PAR Kayseri Gençlik Kolları tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda bir fotoğraf sergisi düzenlendi.

Düzenlendikleri sergi ile ilgili konuşan HÜDA PAR Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçınkaya, "Bugün burada, tarihte eşine az rastlanan bir katliamı halkımıza anlatmak ve hatırda tutmak adına bir fotoğraf sergisi düzenlemek için toplandık. Gülden nazik bedenlerini, gözlerini kırpmadan Allah'a satan nazenin şehitlerimize ahdimizi tazeledik. Şehit Yasin ve arkadaşları, her daim bir mum misali karanlıkları aydınlatıp öncü olmaya devam edecektir. Rabbimizden şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyor, katillerine de lanet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yalçınkaya, 8 Ekim Cumartesi günü, şehitleri anmak amacıyla bir salon programı tertip edeceklerini de hatırlatarak şunları söyledi:

"Allah nasip ederse bu cumartesi (8 Ekim) şehitlerimiz için Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, saat 20.30'da bir salon programı düzenleyeceğiz. Kayseri halkını da bu programa davet ediyoruz." (İLKHA)