Şanlıurfa İl Müftüsü Tolan: Medeniyetimiz cami merkezlidir

İslam dininde ve kültüründe caminin çok önemli olduğunu vurgulayan Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, İslam medeniyetinde, ibadetlerin ve davranışların hepsinin cami merkezli olduğunu belirtti.

Ekleme: 05.10.2022 16:30:17 / Güncelleme: 05.10.2022 16:30:17 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

"Mevlid-i Nebi" ve "Camiler ve Din Görevlileri" Haftası münasebetiyle açıklamalarda bulunan Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Hazreti Peygamber'in (Sallallahu aleyhi Vesellem) doğumuna ve caminin önemine dikkat çekti.

Hazreti Peygamber'in (Sallallahu aleyhi Vesellem) getirdiği değerlerden ve öğütlerden herkesin istifade edebileceğini ifade eden Tolan, Mevlid-i Nebi Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi.

Bütün faaliyetlerin ana merkezinin camiler olduğunu ifade eden Tolan, İslam Ümmeti olarak caminin çok önemli olduğunu, Din görevlilerinin sahabelerin ve âlimlerin misyonunu yüklediğini söyledi.

"Onun getirdiği değerlerden insanlık tarihi istifade ediyor"

Mevlid-i Nebi Haftasının önemine değinen Tolan, "Resulullah'ın (Sallallahu aleyhi Vesellem) getirdiği değerler, söylediği öğütler ve bize yol göstermesi sadece Müslümanların istifade ettiği bir şey değil. Onun getirdiği değerlerden; Ona hiç inanmayan insanlar da istifade edebilir. Günümüzde de halen Onun getirdiği değerlerden insanlık tarihi istifade ediyor. Kıyamete kadar da devam edecek. Peygamber efendimizin (Sallallahu aleyhi Vesellem) doğduğu geceyi kutlarken, o haftayı şenliklerle, programlarla yâd ederken; O'nu tanıtmayı, getirdiği değerleri önemsediklerini tekrar hatırlamak ve hatırlatmak istiyoruz." dedi.

"Caminin değerini hatırlamak önemlidir"

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan

İslam'ın öğrenilmesinin camiden başladığını belirten Tolan, "İslam dininin öğrenilmesi, tatbik edilmesi, yaşanılması ve kültür olarak benimsenmesi camiden başlar. Medeniyetimiz, ahlakımız örfümüz, kültürümüz, ibadetlerimiz ve davranışlarımızın hepsi cami merkezlidir. Dinimizde, örfümüzde, millet ve İslam Ümmeti olarak cami bizim için çok önemlidir. Bütün faaliyetlerimizin ana merkezi camilerdir. Camiler haftasında caminin fonksiyonunu yâd etmek, caminin değerini tekrar hatırlamak önemlidir." diye konuştu.

"Cemaatsiz cami hiçbir şeye yaramaz"

Caminin, din görevlisinin ve cemaatin önemli olduğuna vurgu yapan Tolan, "Asr-ı Saadet'ten beri Resulullah, sahabeler ve günümüze kadar gelen âlimlerin hepsinin misyonu din görevlileri yüklenmiştir. İslam dinini insanlara öğretiyor. Bu şekilde kıyamete kadar da devam edecek. Dinimizin öğrenilmesi açısından önemli olan hususlardan birisi de din görevlilerimizdir. Cemaatsiz cami hiçbir şeye yaramaz. Cami, din görevlisi ve cemaat önemlidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar