Putin'in nükleer tehdidi gerçekleşirse...

The Daily Beast sitesinde yer alan analizde, Putin’in nükleer silahlara başvurmaya karar vermesi durumunda neler olacağına dair tahminlere yer verildi.

Ekleme: 03.10.2022 20:07:35 / Güncelleme: 03.10.2022 20:31:49 / Dünya
Destek için 

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü’nde stratejik silah teknolojisi ve nükleer enerji konusunda kıdemli bir araştırmacı olan Vitaly Fedchenko, Putin’in 6 bin nükleer savaş başlığını kullanmak için önünde 3 senaryo olduğunu vurguladı.

Fedchenko, “İlk senaryo, Rusya’nın Ukrayna ve Avrupa’da elektronik sistemleri çökerten yüksek irtifa ‘elektromanyetik darbe’ patlaması yapması. Küçük nükleer silahlar yüksek irtifada patlarsa, patlama alanından kilometrelerce uzakta bulunan elektronik cihazları devre dışı bırakmaya yetecek kadar güçlü bir elektromanyetik darbeye neden olabilirler” dedi.

Araştırmacıya göre ikinci senaryo, düşük irtifalarda nükleer patlamalar yapmak ve on binlerce Ukraynalıyı öldürmek. Ancak bu komşu ülkelerdekileri etkilemeyecek.

Üçüncü senaryo ise, yüzeyde meydana gelecek bir nükleer patlama. Bu patlama, radyoaktif maddelerin rüzgar ve toz yoluyla çeşitli bölge ve ülkelere iletilmesiyle milyonlarca insanın ölümüne ve altyapının tahrip olmasına neden olabilir.