2 Ekim 2018'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürülen Washington Post yazarı muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Türkiye’deki davası kapansa da cinayete ilişkin tartışmalar sürüyor.
Kaşıkçı'nın 2 Ekim 2018’de İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda katledilmesi, Türkiye ve Suudi Arabistan arasında krize yol açmıştı. Cinayetten 3,5 yıl sonra Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a devredilmesi tartışma yaratırken, hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Riyad'a giderek Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'la bir araya gelmişti.
'TÜRKİYE'NİN DELİLLERİ AÇIKLAMASINI BEKLEDİK'
Gazetecinin eşi Henan Kaşıkçı, İngiliz Guardian gazetesinde yayınlanan yazısında Türkiye'nin cinayetle ilgili elindeki kanıtları kendisine vermesini istedi. Eşi için adalet savaşını sürdürdüğünü belirten Kaşıkça, cinayetle ilgili kanıtları içeren eşinin cep telefonları, bilgisayarı ve tabletinin Türkiye devletinin elinde olduğunu ve bunları istediğini yazdı.
Ölümünden önce eşiyle görüşmelerinin sürekli takip edildiğini kaydeden Henan Kaşıkçı, cinayetle ilgili Türkiye'de dava sürerken eşine ait cihazlardaki kanıtların açıklanmasını beklediğini ama bunun gerçekleşmediğini, davanın da hiçbir açıklama yapılmadan kapatıldığını belirtti.
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan aracılığıyla eşine ait cihazları Türkiye'den istediklerini, kendisinin de doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ricada bulunduğunu kaydeden Kaşıkçı bir yanıt alamadıklarını anlattı.