Ağrı'da meyve, sebze hasadı devam ediyor

Çiftçiler tarlalarda mesaiye devam ediyor. Uzun uğraşlar sonucu yetiştirilen sebze ve meyvelerde hasadı devam eden yetiştiriciler ürünlerde yüksek rekolte bekliyor.

Ekleme: 03.10.2022 09:45:19 / Güncelleme: 03.10.2022 09:52:59 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan Ağrı'da sebze ve meyve hasadı devam ediyor. Türkiye'nin birçok yerine gönderilen ürünler kent ekonomisine katkı sağlıyor.

 

Çiftçilerin büyük emekler ile kurduğu ekinler çilek, lahana, şekerpancarı, karpuz, kavun tarlalarında hasat yapan çiftçiler ürünlerde yüksek rekolte bekliyor.

Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Konakbeyi (Sêvendeli) köyünde çiftçilik yapan Emrullah Baban 200 dönüme ektiği kavun, karpuz ve şekerpancarı hasadı için mesai harcıyor.

Ağrı'nın toprağının sıcak isteyen ürünler hariç her şey yetiştirmeye elverişli olduğunu söyleyen Emrullah Baban, "Yaklaşık 200 dönüm olan arazimize şekerpancarı, kavun, karpuz ektik. İnşallah bu yılki verimden memnun kalırız. Şekerpancarı fiyatı biraz daha yükselseydi masrafımızı çıkarırdık, sadece 50 dönüme ektiğim şekerpancarı için 250 bin TL masraf yapmışım. Sulama malzemesi, ilaçlama, elektrik masrafı gibi masraflarımız oldu. Verimden beklentimiz bire 7-8 oranındadır. Ağrı'nın toprağı her ürünü yetiştirmeye elverişlidir. Pamuk gibi sıcaklık isteyen ürünler hariç her şey yetişebilir." dedi.

Yine Patnos ilçesine bağlı Yalçınkaya (Kızılqa) köyünde lahana üreticiliği yapan Mehmet Narçin ise, "Nisan ayında lahana ekmeye başlıyoruz. Memleketin soğuk olması nedeni ile artık fideler nasıl yetiştiyse hemen ekiyoruz ki sıkıntı yaşamayalım. Ne kadar erken ekersek o kadar iyi olur. Lahana işçiliği çok zordur, bayağı emek veriyoruz. Gördüğünüz şu alan 7-8 dönümdür, buranın hepsini el küreği ile kazıp uğraşıyoruz. Hasat yapıyoruz ve lahananın tanesini 30 TL'ye satıyoruz. Lahanalarımız 15 ila 20 kilogram aralığındadır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler