Bitlis’te ticaret ve sanayi oda seçimlerinde mevcut adaylar güven tazeledi

Bitlis ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimlerinde mevcut adaylar güven tazeledi.

Ekleme: 02.10.2022 20:05:14 / Güncelleme: 02.10.2022 20:05:14 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlkokulu’nda sandıklar kuruldu. İki adayın yarıştığı seçimler için sabah saat 09.45’te oy kullanma işlemleri başladı.

Saat 17.00’de sandıklar açıldı. Toplam 633 seçmenden 478’i oy kullandı. 470 geçerli oyların 336’sını alan Davut Tezcan yeniden Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçildi. Rakibi Cesim Çam ise 134 oy alırken, 8 oy geçersiz sayıldı.

Seçimin ardından her iki aday musâfaha ederek birbirini tebrik ettiler. Seçimlerin ardından açıklamada bulunan Davut Tezcan, kendilerini destekleyen herkese teşekkür etti.

Meslek odalarına, esnaf odalarına siyasetin buluşmaması temennisinde bulunan Tezcan, “Yoğun bir tempoyla seçimler geçti. Güven tazeledik. Seçimler her zaman olur. Gönül diler ki esnaf odalarına, meslek odalarına, siyasetin bulaşmamasıdır. Siyaset bulaştığı zaman böyle mahcup olurlar. Bütün arkadaşlarıma, esnaflara, tüccarlara, sanatkarlara, sanayicilere teşekkür ediyorum. Ticaret odası olarak bugüne kadar hukuki çerçevede esnafın hakkını korumak için şahsım olarak bedel ödedim. O da benim için şereftir. Buranın kalkınması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Organize Sanayi Bölgesini kurduk. İnşallah 2. Organize Sanayi Bölgesini de kuracağız. Haksızlığa ve zulme asla boyun eğmeyeceğiz. Hukuk çerçevesinin dışına da çıkmayacağız. Bu zor esaretin altında tekrar gelip bizleri seçtikleri için herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimi için Tatvan Kültür Merkezi’nde sandıklar kuruldu. 7 meslek grubu için oy kulanım işlemleri sabah saat 11.00’de başlayıp, akşam saat 17.00’de sona erdi.

Toplam bin 81 seçmenden 838’i oy kullandı. 831 geçerli oyların 470’ini alan Bilal Adabağ yeniden Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçildi. Rakibi Ayhan Uysal ise 348 oy alırken, 7 oy geçersiz sayıldı.

Seçimlerin ardından Bitlis merkezde olduğu gibi Tatvan’da da rakipler musâfaha ederek birbirini tebrik ettiler.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına yeniden seçilen Bilal Adabağ, desteklerinden dolayı herkese teşekkür ederek, kaldıkları yerden hizmet yapmaya devam edeceklerini söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler