Adana Müftüsü Taşçı: Peygambersiz bir hayat kargaşayla, problemlerle ve sıkıntılarla doludur

'Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası' etkinlikleri bilgilendirme toplantısında konuşan Taşçı, "Peygamberimizin yaşantısından uzak bir toplumun nasıl felaketler yaşadığını ibretle müşahede ediyoruz." dedi.

Ekleme: 01.10.2022 15:10:37 / Güncelleme: 01.10.2022 15:10:37 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, 1-7 Ekim tarihleri arası birlikte kutlanacak olan 'Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası' nedeniyle Adana'da yapılacak faaliyetler hakkında bilgilendirme bulundu.

Hayatın her anında Hazreti Peygamberle beraber olunması gerektiğini belirten Taşçı, bu tür etkinliklerin insanları peygamberleri buluşturma mücadelesi olduğunu söyledi.

"Din görevlileri olarak hayatın her anında Hazreti Peygamberle (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yaşamak zorundayız." diyen Taşçı, 'Her anımızın her günümüzün, her haftamız ve her ayımızın onunla geçmesi gereken bir camiayız.' dedi.

"Bu etkinlikler, insanımızı Peygamber efendimizle buluşturma mücadelesidir"

Mevlid-i Nebi etkinliklerinin amacının insanı ve toplumu Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) buluşturmak ve onu toplum hayatının içine taşımak olduğunu ifade eden Taşçı, "Bu etkinlikler insanımızı da onunla buluşturma mücadelesidir. Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatından ve yaşantısından uzak bir toplumun nasıl felaketler yaşadığını yaşadığımız dünyada ibretle müşahede ediyoruz. Peygambersiz bir hayat işte böyle olur; kargaşayla, problemlerle, sıkıntılarla dolu… Çünkü Cenabı Allah, güzeller güzeli Peygamberimiz efendimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bizlere örnek, numune-i imtisal ve kendisine yapışmamız gereken bir örnek olarak göndermiştir." ifadelerini kullandı.

"Rabbim, bu günler vesilesiyle onu hayatımıza taşımayı nasip eylesin"

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı

Mevlid-i Nebi Haftası sebebiyle yoğun bir şekilde programlar tertip edeceklerini ifade eden Taşçı, pazar günü Ramazanoğlu Camii'nde sabah namazı buluşması düzenleyeceklerini söyledi.

Etkinliklerin, pazartesi günü Konya İlahiyat Fakültesinden Profesör Doktor Ali Akpınar'la Ramazan Uğurlu Konferans Salonu'nda, 'Peygamberimiz, Cami ve İrşad' konulu bir Program'la başlayacağını belirten Taşçı, şunları kaydetti:

"Perşembe günü Sabancı Camiimizde hanım kardeşlerimize programlar olacak. Önümüzdeki cuma günü, akşam-yatsı arası Sabancı Merkez Camimizde Mevlid-i Şerif programımız, ardından yine Sabancı Merkez Cami avlusunda konser tertip edeceğiz. Aynı zamanda ilçelerimizde de konferanslar, sohbetler, seminerler, imam hatiplerde ve diğer okullarımızda yoğun bir inşallah Mevlid-i Nebi haftası yaşayacağız. Cenab-ı Allah, hayırlı ve bereketli bir şekilde bu haftamızı icra etmeyi bizlere nasip eylesin. Rabbim, bu günler vesilesiyle bizlere Kur'an'la, Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ve hayatıyla buluşmayı, onu hayatımıza taşımayı nasip eylesin." (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar