6'lı masa ikinci tur görüşmelere başlıyor

6'lı masada yer alan siyasi partilerin liderleri, ikinci tur görüşmelerin ilkini yarın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirecek.

Ekleme: 01.10.2022 09:25:10 / Güncelleme: 01.10.2022 09:27:01 / Güncel
Destek için 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yarın saat 14.00'te CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelecek. 

Toplantının gündeminde geçiş sürecinin yol haritasının netleştirilmesi, cumhurbaşkanı adayının "seçim beyannamesi" ve "ön koalisyon protokolü" olarak da ifade edilen, iktidara gelinmesi halinde ülkenin nasıl yönetileceğine ilişkin ilkelerin ele alınması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de partililere yönelttiği "Gerçekten benimle misiniz?" sorusu, Cumhurbaşkanlığına aday olduğu yorumlarına neden olmuştu.

Akşener'in, adaylık konusuna ilişkin "Masanın bir noter olma görevi yok" çıkışı ise "CHP ve İyi Parti arasında ipler kopuyor mu?" sorusunu gündeme getirmişti. (İLKHA)