Adıyaman'da yaşayan 60 yaş ve üzerindeki ev kadınları, düzenlenen kursta Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.
Yaşıtları gibi evlerinde oturup örgü örmek ya da torunlarını sevmenin yanında Kur'an öğrenmek için yollara düşen kadınlar, İl Müftülüğü bünyesinde açılan kursta Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.
Turgut Reis Mahallesi'nde bulunan kız Kur'an kursunda bir araya gelen kadınlar, Kur'an kursu öğreticileri Ayşe Betül Alkayış ve Ayşe Demir eşliğinde Kur'an-ı Kerim öğrenmenin verdiği sevinci yaşıyor.
"Tüm kızlarımızı Kur'an-ı Kerim öğrenmeye bekliyoruz"
60 yaşında başladığı kursa 10 yıldır devam ettiğini dile getiren Zeliha Koçar Kürtçe olarak yaptığı açıklamada, "Allah'a hamdolsun Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendim. 60 yaşında başladığım kursa 10 yıldır devam ediyorum. Rabbim tüm Müslümanlara bu güzelliği yaşatsın. Kuran-ı Kerim öğrendikten sonra sürekli olarak cüzümü okuyorum. Ölmüşlerimizin ruhuna hediye ediyorum okuduğum cüzlerimi. Evde oturan kadınlarımızı ve kızlarımızı buraya davet ediyorum evlerinde oturmasınlar. Gelip burada Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenerek sevap kazansınlar. Hiç olmasa ölmüşlerine Yasin-i Şerif okurlar. Buraya geldiğime hiç pişman değilim." dedi.
"Kur'an-ı Kerim okudukça rahatladım"
Kur'an'ı Kerim okumaya 60 yaşında başladığını belirten Saadet Ertürk ise 9 yıldır geldiği kursta çok güzel şeyler yaşadığını belirtti.
Ertürk okuma azmini şu şekilde dile getirdi:
Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek için çok gayret sarf ettim. Her gün okuyorum. Ölmüşlerimize okuduklarımı bağışlıyorum. Cüzlerimi okuyorum, hatim yapıyoruz. 9 sene önce 60 yaşında başladım. 20 günde okumayı öğrendim, Kur'an-ı Kerim'e geçtim. Kimse utanmasın, çekinmesin yaşım geçti diye. Ben de öyle bir insandım fakat Kur'an kursuna gelince çok mutlu ve huzurlu oldum. Sıkıntılarım vardı Kur'an-ı Kerim okudukça rahatladım. Her bir kelimeyi okudukça gözyaşı döküyorum daha önce niye okumamışım diye. Annem ve babam hasta oldukları için onlara bakmak zorunda kaldığımdan dolayı okuyamadım. Şimdi çok şükür okuyorum, huzurluyum. Gelmeyen arkadaşlarımızın ve özellikle genç kızlarımızın gelmelerini istiyorum. Ölene kadar Kur'an-ı Kerim'i elimden bırakmayacağım.
"Annemin vefatından sonra okumaya başladım"
Annesinin vefatından sonra evde onun ruhu için bir Yasin-i şerif okuyacak kimsenin olmadığını belirten Besime Yavcik Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenme gayretin girdiğini dile getirdi.
Yavcik Kur'an kursu süreci hakkında, "Annem vefat etti, 9 kardeşten biri dahi bir Yasin-i Şerif okumayı bilmiyordu. Ben köyden şehire geldim ve Kur'an-ı Kerim öğrenmeye karar verdim. Ölmüşlerimize dahi bir Kur'an-ı Kerim okuyamıyoruz dedim. Şu anda çok seri bir şekilde okumayı öğendim. Hastalara, ölülere duaya ihtiyacı olanlara okuyorum. Hatim yapıyorum. Buraya gelmek isteyip de çekindiği için gelmeyen varsa mutlaka gelsin hiç çekinmesinler. Öğrenmenin yaşı yok. Genç ve yaşlı farkı yok. Bize kalacak olan Kur'an-ı Kerim ve Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yoludur. Dünya malı bizimle gelmez, bundan dolayı herkesi Kur'an-ı Kerim okumaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.
"Allah'ın kitabını okumak, öğrenmek çok güzel bir şeydir"
Fatma Toprak ise, "Gelinim geliyordu bende onunla birlikte Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek için geldim. Başladıktan sonra salgın araya girdi. Çok fazla okuyamadık o zaman. Öğrenir miyim diye şüphe içindeydim. Geldim iki ay içerisinde öğrendim. Daha sonra hacca gittim. Salgında gelmedik ama şimdi öğrendim, okuyorum. Evde oturmak yerine buraya gelsinler Kur'an-ı Kerim okusunlar zarar etmezler." şeklinde konuştu.
"Herkesi bekliyoruz"
Kur'an-ı Kerim öğeticisi Ayşe Betül Alkayış, "2022-2023 eğitim-öğretim yılımız başladı. genç, yaşlı herkesi bekliyoruz. ilk başta biz okuyamayız deseler de geldiklerinde başarıyorlar. Öğrenme azmi olan herkesi kursumuza bekliyoruz." dedi. (İLKHA)