Mersin’de “Yaya Önceliğine Saygı Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” programı düzenlendi

Yayaların trafik güvenliğinin sağlanarak can kayıplarının azaltılması için yürütülecek faaliyet ve destekleyici kampanyaların etkisini arttırmaya yönelik “Yaya Önceliğine Saygı Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” farkındalık programı yapıldı.

Ekleme: 29.09.2022 17:50:16 / Güncelleme: 29.09.2022 17:50:16 / Güncel / Mersin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Karayollarında yayaların trafik güvenliğinin sağlanarak can kayıplarının azaltılması sürecinde yürütülecek faaliyet ve destekleyici kampanyaların etkisini arttırmak yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer işaretlemeleri ile bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak amacıyla Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan farkındalık etkinliğine katıldı.

“Yayaların daha güvenli ortamlarda seyrinin sağlanması içinde kampanyalar düzenlendi”

Kampanya hakkında konuşan Vali Pehlivan, “2021 yılının şubat ayında yayınlanan bir genelge ile Karayolları Trafik Güvenliği 2021-2030 yıllarını kapsayan strateji belgesi ve 2021-2023 yıllarını kapsayan Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı kamuoyuyla paylaşıldı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından tüm yurtta öncelikle de de trafikte incinebilir durumda, hassas olan yayaların trafik güvenliğinin sağlanması, yayaların daha düzenli ve daha güvenli ortamlarda seyrinin sağlanması içinde kampanyalar düzenlendi. Bu kampanyalar geçtiğimiz yıllarda hayata geçirildi. ‘Öncelik Yayanın Öncelik Hayatın’ kampanyanın isimlerinden birisiydi ve ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ adı altında bir kampanya, akabinde de ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ adında bir kampanya daha düzenlenmişti.” ifadelerini kullandı

“Yayaların güvenliğinin sağlanması konusunda araç sürücülerine çok önemli görevler düşüyor”

Düzenlenen kampanyayı hayata geçirmeye çalıştıklarını dile getiren Pehlivan, “Bugün itibariyle de İçişleri Bakanlığımızın himayesinde ‘Yaya Önceliğine Saygı Duruşu Hayata Saygı Duruşu’ başlığıyla gene bir kampanya düzenlenmiş durumda. Biz de Mersin olarak bu kampanyayı burada bulunan çocuklarımız ve öğrencilerimizle birlikte hayata geçiriyoruz. Bu vesileyle trafik güvenliği ile ilgili hususlara bir kere daha dikkat çekmek istiyoruz. Öncelikle yayaların güvenliğinin sağlanması konusunda araç sürücülerine çok önemli görevler düşüyor ve çok dikkat etmeleri gerekiyor. Şunu da unutmamaları gerekiyor her sürücü aynı zamanda bir yayadır. Arabasından indiğinde, yolda yürümeye başladığı andan itibaren bir yayadır. Dolayısıyla o hassasiyeti araç kullanırken trafik işaretlerine ve ışıklarına uymak suretiyle trafikte görevli memurlarımızın yönlendirmelerine uyarak bu hassasiyeti ortaya koymak gerekir.” sözlerini kullandı.

“İnsan hayatı her şeyden önemlidir”

 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan

Pehlivan, “Bugün etkinliğimizin adından da anlaşılacağı gibi hayata saygı duruşu, insan hayatı her şeyden önemli ve insanımızın can güvenliğini sağlamakta elbette ki birinci derecede devletimizin görevi, bu görevi vatandaşlarımızın hassasiyetiyle birleştirdiğimizde olumlu neticeler alabiliriz. Nitekim az önce bahsetmiş olduğum strateji belgesi ve eylem planında 2030 yılına kadar trafikteki can kaybının en az yüzde 50 azaltılması öngörülüyor. Tabi ki nihai hedef bir gün kazalarında, can ve mal kayıplarının da sıfırlanmasıdır.” şeklinde konuştu.

"Gençlerimiz ve çocuklarımız bu bilinçte yetişiyor"

Yayalar konusunda bilinçli olunması gerektiğini söyleyen Pehlivan, “Bununla birlikte bir yandan yollardaki yaya geçitlerinin daha belirgin hale getirilmesi, işaretlerin, ışıkların, yol düzeninin en üst düzeyde sağlanması, istatistiksel olarak da ortada olan maalesef insan kusurundan kaynaklanan ölümlü ve maddi hasarlı kazalarında önce azaltılması ve İnşallah bir gün sıfırlanması için hepimize vatandaş olarak birey olarak büyük sorumluluklar düşüyor. Gençlerimiz ve çocuklarımız bu bilinçte yetişiyor. Öncelikli onların güvenliği, okul önündeyiz geçiş noktasındayız. Vatandaşlarımız üzerinde de çok dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Elbette ekiplerimiz takip ediyor ama tekrar söylüyorum vatandaşlarımızın duyarlılığı çok önemli bu duyarlılığı hep birlikte ortaya koyduğumuz da trafik kazaları azalacak ve İnşallah yaşanmayacaktır.” dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar