Bitlis’te karanlıkta kalan yeni çarşı esnafı yetkililere çağrıda bulundu

Bitlis merkez Hüsrevpaşa Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapılan iş merkezinde kalan esnaflar, son günlerde aydınlatmaların yakılmaması nedeniyle mağdur olduklarını dile getirerek, sorunun çözümü için yetkililere çağrıda bulundular.

Ekleme: 28.09.2022 18:30:21 / Güncelleme: 28.09.2022 18:31:34 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Dere üstü esnafı için inşa edilen ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından açık artırmayla vatandaşa satılan iş yerlerinin sorunları devam ediyor.

 

Geçtiğimiz aylarda Bitlis’te temaslarda bulunan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni çarşı esnafını ziyaret etmiş ve esnafın dile getirmiş olduğu sıkıntıların çözülmesi için talimat vermişti.

TOKİ hem eksikliklerin giderilmesi hem de aydınlatma sistemi için işi yüklenici firmaya verdi. Aydınlatma direklerinin yapıldığını ve daha önce de aydınlatmanın yapıldığını belirten esnaflar, son birkaç gündür elektriklerin kesildiğini belirtiyor.

Aydınlatmanın olmaması nedeniyle akşam saatlerinde müşterilerin yeni çarşıya gelmekten çekindiğini dile getiren esnaflar, bundan dolayı da erken saatlerde iş yerlerini kapatmak zorunda kaldıklarını ifade ederek sorunun çözülmesini istiyor.

Esnaf adına açıklamada bulunan Hüseyin Türkmen, 50-60 esnafın mağdur olduğunu, yetkililerin seslerini duymasını istedi.

Türkmen, “Buranın esnafı olarak mağdur oluyoruz. Buraya ışıklandırmanın yapılmasını istiyoruz. Buradan çevre şehircilik müdürlüğüne, valiliğe sesleniyoruz, mağduriyetlerimizin giderilmesini istiyoruz. Işıklar yanmadığı için akşam saatlerinde kimse buraya korkudan gelemiyor. Karanlık çöker çökmez iş yerlerimizi kapatmak zorunda kalıyoruz. Burada ışıklandırılması için her şey var ama elektrikler bırakılmıyor. Bu da son birkaç gündür böyle. Neden ışıkların yakılmadığını öğrenmek istiyoruz. Buradaki site yönetimi bizlere konu hakkında bilgilendirme yaptı ama biz yetkililerden sorunun çözülmesini istiyoruz. Mevcut olarak şu an 50-60 esnaf mağdur durumdayız. Işıklandırmalar olsaydı gece geç saatlere kadar insanlar alışveriş için buraya gelirdi. Hangi kurum yapıyorsa yapsın, yeter ki mağduriyetlerimiz giderilsin.” diye konuştu.

Konu hakkında görüştüğümüz VEDAŞ yetkilileri, kendilerinden kaynaklı bir sıkıntının olmadığını ifade ettiler.

Belediye yetkilileri ise yeni iş merkezinde aydınlatmayı engelleyecek bir çalışmanın olmadığını söylüyor.

Yeni iş merkezindeki site yönetimi ise TOKİ’nin işi yüklenici firmaya verdiğini, yüklenici firmanın ise para hakkedişlerini alamadığından dolayı işlerin aksadığını ileri sürdüğünü belirtiyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler