Bingöl'de Engelli dernekleri Dörtyol'da basın açıklaması ve oturma eylemi yapacak

Bingöl Altı Nokta Körler Derneği kendilerine yönelik olumsuz tutumları dolayısıyla halk otobüslerini protesto amaçlı basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Ekleme: 28.09.2022 16:50:14 / Güncelleme: 28.09.2022 16:58:20 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Bingöl Merkez şehir içi halk otobüslerinin engellilere yönelik olumsuz tavır ve tutumları, engelli kartlarının yenileme talepleri ve günlük dört sefer biniş kotalarını protesto etme adına Bingöl Altı Nokta Körler Derneği tarafından merkez Dörtyol'da 30 Eylül Cuma günü, Cuma namazı müteakiben oturma eylemi ve basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Altı Nokta Körler Derneği Ankara Genel Merkez Başkan Yardımcısı Mücahit Korkutata yaptığı açıklamada, "Dernek olarak 30 Eylül 2022 tarihinde Cuma namazı çıkışı Dörtyol saat kulesi önünde basın açıklamasında yapacağız. Basın açıklaması sonrası Bingöl Belediyesi binası önünde oturma eylemi yapılarak ulaşım taleplerine dikkat çekmek amaçlı bir araya geleceğimiz basın açıklamasına tüm Bingöl halkı davetlidir." dedi.

"Bingöl halkı Belediye otobüsü istiyor"

Korkutata, "90'lı yıllarda kendine ait hizmet araçları bulunan Bingöl Belediyesinin şimdilerde ulaşım hizmetlerinin olmaması toplumsal sıkıntılara neden olmaktadır. Belediye otobüsünün olmamasından dolayı hizmette maddi sıkıntılar çeken özel halk otobüsleri kendi açılarından haklı olduklarını söylemektedir. Biz de kendilerine kısmen de olsa katılmaktayız lakin hizmet koşullarını kabul eden Bingöl S.S. 18 No'lu Motorlu Taşıtlar Kooperatifi artan nüfus oranını hesaplamadığı için sıkıntı çektiğini söyleyerek bu sıkıntıyı özellikle engelli vatandaşlardan çıkartmaktadır. Bizler de belediye otobüsünün alınması ile bu yükün hafifleyeceği kanaatinde olup 'Bingöl halkı belediye otobüsü istiyor' sloganı ile toplu taşıma hizmetinin sağlanmasını talep ediyoruz. Bu yalnızca bizim talebimiz değildir. Bingöl'de ulaşımda sıkıntı olduğu herkesçe biliniyor. Hat minibüs şoförlerinin halka karşı tutumu hiç hoş değil. Şoförlerin belli bir yaş sınırı olması lazım. Ayrıca her birinin psikolojik destek ve eğitim almaları gerekmektedir. Halkı çok rencide ediyorlar ve sabırsızlar. Hemen hemen her gün bir engelli, bir bayan, çocuk veya yaşlı ya kapı arasında kalıyor ya da azar işitiyor." ifadelerine yer verdi.

"Bingöl, Türkiye'de Belediye tarafından toplu taşımanın olmadığı nadir illerdendir"

Türkiye'de toplu taşımanın olmadığı birkaç nadir illerden birisinin de Bingöl olduğunu belirten Korkutata, Buradan Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a çağrımız, Bingöl ilimize toplu taşıma hizmetini kazandırması olacaktır. Tunceli ve Ağrı belediyeleri bu hizmetlerde Türkiye'de öncü belediyeler olmuştur. Umuyoruz ve istiyoruz ki Bingöl ilimiz de bu konuda örnek teşkil etsin. Dokuz yıldır aynı sorun üzerinden gitmeyi de anlamsız bulmaktayız. Bu şehrin kadim halkı daha ne kadar bekleyecek, yapmayın etmeyin, bu güzel şehre bu hizmeti kazandıralım. Unutmayalım ki alternatifsiz hizmet her zaman keyfi muamele ve zulüm doğurur." dedi.

"Bingöl Milletvekilleri halkın yanında olmalı kurumların veya bürokrasinin değil"

Korkutata, "Buradan Bingöl Milletvekillerine de çağrımızdır şudur ki gerekli girişimleri sağlayarak Bingöl halkının yanında olduklarını göstersinler. Milletvekilleri milletin yanında olmalı, kurumların veya bürokrasinin yanında değil. Halka kulak vermeyen, halkın sorunlarına eğilmeyen Milletvekili düşünülemez." şeklinde konuştu.

"Engellilerin sorunu toplumun sorunudur"       

Korkutata, engelliler haftasına atıfta bulunarak, "Engelliler sadece engelli haftasında hatırlanmamalıdır. Engellilerin sorunu toplumun sorunudur. Elimizden geleni yapıyoruz ama halkın ve yetkililerin desteğine ihtiyacımız var." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)