HÜDA PAR'dan cezaevlerindeki hasta mahkûmların ailelerine ziyaret

​Ankara'da bir dizi temaslarda bulunan HÜDA PAR Kadın Kollarından Sorumlu Başkanı Sema Yarar, haksız gerekçelerle mahkûm edilen ve cezaevinde çeşitli hastalıklara yakalanan hasta mahkûmların ailesini ziyaret etti.

Ekleme: 26.09.2022 17:45:22 / Güncelleme: 26.09.2022 17:50:26 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ankara'da HÜDA PAR'ın kadın üyeleri ve Ankara il yönetimiyle bir araya gelen HÜDA PAR Kadın Kollarından Sorumlu Başkanı Sema Yarar, Türkiye'de haksız gerekçelerle mahkûm edilen ve cezaevlerinde çeşitli hastalıklara yakalanan hasta mahkûmların ailelerini evlerinde ziyaret etti.

İslami kimliklerinden dolayı çeşitli kumpaslar sonucu ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilen Şeyhmus Alpsoy ve babası Mehmet Emin Alpsoy'un ailelerini ziyaret eden Yarar'ı Şeyhmus Alpsoy'un hanımı Suat Alpsoy ile Mehmet Emin Alpsoy'un hanımı Rabia Alpsoy karşıladı.

Ziyaret sonrası İLKHA'ya konuşan Yarar, "2023'te ülke genelinde seçimler var. Seçim atmosferine girmiş durumdayız. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İl ziyaretlerimiz kapsamında Ankara'daki teşkilatlarımızı ziyarete geldik." dedi.

 

Hasta, yaşlı ve kendi ihtiyaçlarını görmekten aciz mahkumlar ile bebekli annelerin cezaevinde tutulmasının utanç sebebi olduğunu belirten Yarar, "28 Şubat mağduru aileleri de ziyaret etmek istedik. Çok üzgünüm. Gerçekten sözün bittiği yer diyorum. 28 Şubat postmodern darbesi sonucu kumpaslarla cezaevine atılan mahkumlar var. Hasta mahkumlar ve bunlar hala cezaevinde. Türkiye için bence bir utanç vesilesi. Biz her fırsatta darbeden şikâyet ederken hala darbe anayasasıyla yönetilmek ve hala kumpaslar neticesinde cezaevinde yatan hasta mahkûmlar var. Kendine yetemeyen çok yaşlı bir baba. Kendine bakamayan ve yine çok ağır hasta, kolon kanseri bir evlat ve ikisi de ne yazık ki yıllardır hala cezaevinde. FETÖ kumpasları ortaya çıktığı halde maalesef onların mağduriyeti hala giderilmedi." ifadelerini kullandı.

Devamında Yarar, "Çok üzgünüm bu noktada aile çok üzgün, aile çok mağdur. Gerçekten de artık söyleyecek söz bulamıyorum. Bir an önce bunların mağduriyetleri giderilmeli. Apoletleri çıkarılmış 28 Şubat darbesinin aktörleri cezaevinden hastalık gerekçesiyle çıkarıldı. Fakat bazı mahkûmlar hala cezaevinde. Bu bir çelişkidir zira adalet uygulanmıyor. En kısa zamanda umarım bu haksızlık giderilir, bu adaletsizlik son bulur. En kısa zamanda biz bu darbe anayasasından da kurtuluruz. Bu hasta ve yaşlı mahkumlar ile çocuklu kadınlar, çocuklarıyla birlikte cezaevinde yatan kadın mahkumlar için en kısa sürede hükümet bir çözüm bulmalı. Onların en azından bu mağduriyetleri giderilmeli. Bunu bekliyorum, bunu umuyorum." şeklinde konuştu.

90'lı yılarda kaçırılan ve bir daha haber alınamayan Hıdır ile Hüseyin Alpsoy'un ailelerini de ziyaret eden Yarar'ı mağdurların aileleri karşıladı. Yarar, burada da ailelerin acılarını paylaşıp sabır dileklerinde bulundu.

Ankara'daki temasları kapsamında Yarar, yarın saat 13.00'da Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci'yi ziyaret edecek. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar