Halk ‘Ölüm Kavşağı’na çözüm bulunmasını istiyor

Geçtiğimiz gün Bitlis-Tatvan-Ahlat yol kavşağında meydana gelen ve bir kişinin ölümüne neden olan kazaya tepki gösteren vatandaşlar, “Daha kaç kişi hayatını kaybedecek” diye yetkililere çağrıda bulundu.

Ekleme: 26.09.2022 15:35:15 / Güncelleme: 26.09.2022 15:35:15 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bitlis-Tatvan yolu sanayi sitesi kavşağında sıklıkla meydana gelen ve ölümlerle sonuçlanan kazalara vatandaşlar tepki gösterdi. Sıklıkla ölümlü ve yaramalı kazaların olduğu kavşağa henüz bir çözüm bulunamadı.

20 Eylül’de Tatvan Küçük Sanayi Sitesi’nden karşıya geçmeye çalışan 2 vatandaşa araç çarptı. Meydana gelen kazada sanayi sitesinde ustalık yapan Mahmut Kaplan hayatını kaybederken, biri kişi de ağır yaralandı.

Bugün sanayi sitesinde bir araya gelen vatandaşlar, yaşanan ölümlü kazaya tepki göstererek, “Artık canlar yanmasın, bu soruna çözüm bulun.” diyerek yetkililere çağrıda bulundular.

“Çözüm bulunmazsa haklı tepkimizi ortaya koyacağız”

Sanayi sitesi civarında güvenlik önlemleri alındı. Bir araya gelen vatandaşlara sağduyu çağrısı yapan Tatvan Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hidayet Önder, çarşamba gününe kadar yetkililerden konuya ilişkin hem kendilerini hem de kamuoyunu bilgilendirmeyi beklediklerini söyledi.

Konunun takipçisi olacaklarını vurgulayan Önder, “İlçe kaymakamımız yeni göreve aşladı. Çarşamba gününe kadar gelip esnafla görüşeceklerini söylediler. Talebimizin güncelleneceğine dair kamuoyuna bilgilendirmişiz. Eğer ilgili kurumlar bu süre zarfında bizlere konu hakkında bilgi vermezlerse, yine halkımızla birlikte toplanıp, haklı tepkimizi ortaya koyacağız. Ama işleri sabote etmemek adına dikkatli olmamız lazım. Sizden de istirham ediyorum, yetkililerden bir açıklamaya yapılan kadar bekleyelim. 20 yıldır, 40 yıldır bekliyoruz. 2 gün daha sabredelim.” dedi.

“Ortada çözülmesi gereken ciddi bir sorun var”

Basın açıklamasının yasal hakları olduğunu dile getiren Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hişyari Sağnıç, aynı yolda 2 kardeşini trafik kazasında kaybettiğini söyledi.

Taşkınlık yapmanın son çözüm olduğunu belirten Sağnıç, “Hiçbir yasa öz hakkımız olan basın açıklamasına engel olamaz. Ama taşkınlık bizim en son başvuracağımız kapıdır. O kapımız da açıktır. Şah damarımıza basıldığı gün bu kitle ayağa kalkıp, yol kesmesini de dur demesini de bilir. Bunu ajitasyon olsun diye söylemiyorum. Ortada ciddi bir sorun var. Ben iki kardeşimi bu yolda kaybettim. Ciğerimiz yanıyor, yüreğimiz yanıyor. Bu kitleyi ayağa kaldırmak için resmi izin gerekiyor. Resmi izin olmadan yol kesmek, birkaç kişinin canını yakar, bu da bizim yüreğimizi yakar. Madem basın açıklaması yapıyoruz. Açıklamamızı burada da yapmış olduk. Bu kitlenin duyarlılığı yetkili kurumlar tarafından görülmüştür. Çarşamba gününe kadar kaymakamımızı beklemek zorundayız. En doğru olan da budur. Kaymakamımızın bizlere söyleyeceklerine bakalım. Olmazsa tedbirimizi kendimiz alırız.” diye konuştu.

Toplanan kitle, alkışla tepkisini ortaya koyarak dağıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler