Aile bakanından ilginç yanıt: "Nefret söylemini yanlış buluyoruz"

Aileyi, bireyi ve toplumu ifsat eden, ifsat etmekle kalmayıp aile mefhumunu yıkmak için mücadele eden sapkın güruhlar her sene belli aylarda birçok ilde yürüyüş yaparken tepki vermeyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Soros Vakıflarının fonladığı LGBT sapkınlığına karşı İstanbul Saraçhane’de aileyi korumak için yapılan 'Büyük Aile Buluşması' hakkında kendisine sorulan soruya 'Nefret söylemi kabul edilemez' şeklinde cevap verdi. 

Ekleme: 23.09.2022 14:58:39 / Güncelleme: 23.09.2022 15:03:01 / Haber-Yorum
Destek için 

Mehmet Bozdaş - Doğruhaber

18 Eylül pazar günü 150 STK’nın katılımıyla gerçekleşen büyük buluşmada her geçen gün artan ve tehlikeli bir hal almaya başlayan LGBT dayatması protesto edildi. 'Büyük Aile Buluşması' adı altında toplanan ve tamamen aileyi koruma güdüsüyle yapılan mitinge aile bakanından,  'Nefret söylemi kabul edilemez' şeklinde ilginç bir açıklama gelmesi tepkilere neden oldu. Aileyi en güçlü şekilde koruması gereken Derya Yanık’ın aileyi koruma refleksiyle yapılmış ve içerisinde herhangi bir nefret söylemi barındırmayan sivil bir eylemi bu şekilde tanımlaması kafaların karışmasına neden oldu.

Sapkınlığa karşı duran her birey ve kurumun küresel sermayelerce baskı gördüğü ve her tür nefret söylemine maruz bırakıldığı gerçeği ortadayken, nefret söylemini bu sapkınların yaptığını değil de tamamen aileyi koruma güdüsüyle protesto haklarını kullanan insanların yaptığını söylemek en basit ifade ile haksızlık olur. Hele ki bunu söyleyen aileyi korumakla yükümlü bakan ise bu durum trajikomik bir hal almaya başlar.

Haliyle bakanın sapkın örgütleri değil de bu buluşmaya katılan insanları eleştirmesi ve onları nefret söylemiyle itham etmesi ‘yoksa aile bakanının bu konuda kafası karışık mı?’ sorusunu sormaya itiyor.

Konuya dair Hande Fırat'a açıklamalarda bulunan Bakan Yanık şu ifadeleri kullandı;

"Nefret söylemini yanlış buluyoruz"

"Her grubun protesto hakkı vardır. Nefret söylemini yanlış buluyorum. Ben bir hukukçuyum ve mesleğimin büyük bölümü insan hakları temelinde geçti. Nefret söylemini kime karşı olursa olsun yanlış buluyoruz." 

İlgili Haberler