Eğitim camiasından "Eğitimdeki sorunlara kalıcı çözüm bulunsun" talebi

Eğitim-öğretim alanındaki sorunların iyileştirilmesine rağmen istenilen seviyeye gelmediğini söyleyen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, yeni eğitim döneminin sorunların gölgesinde başladığını ifade etti.

Ekleme: 21.09.2022 11:30:15 / Güncelleme: 21.09.2022 11:30:15 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı geçmesi temennisinde bulunan Mehmet Sezer, yaptıkları basın açıklamasında öğretmenlik meslek kanunu, eğitim ödeneğinin arttırılması ve sorunların çözümü için alanlarda olduklarını ve amaçlarının sorunları sıralamak değil, çözümlere kapı aralamak olduğunu belirtti.

Eğitim-öğretim döneminin hayat şartlarının zorlaştığı, alım gücünün düştüğü, masrafların arttığı bir süreçte başladığını söyleyen Sezer, eğitim-öğretimde iyileştirmelere ve yeni gelişmelere rağmen istenilen seviyeye gelinemediği bir zeminde, sorunların gölgesinde başladığını ifade etti.

“Eğitim alanında ki sorunlar kariyer odaklı sürdürebilir bir sistemde çözüme kavuşturulmalı”

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer

Meslek kanunu, sözleşmeli istihdam, öğretmen açığı, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılmaması gibi birçok sorunun kariyer odaklı sürdürebilir bir sistemde çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Sezer, “Eğitimin rehberlik ayağının eksikliği, öğretmenleri şiddete karşı koruyacak bir yasal düzenlemenin çıkarılamaması, öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin karşılanmamasının doğurduğu mağduriyetler, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının gerçekleştirilmemesi, yardımcı personel istihdamı gibi sorunlar konusunda bakanlık hâlâ somut bir adım atmamıştır.” dedi.

“Öğretmenlik Meslek Kanunu sorunlarımıza çözüm olamamıştır”

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun öğretmene gereken değeri veremediğini ve sorunları çözemediğini, kanunun kapsamının genişletilmesi ve kariyer basamakları olmak üzere sorunlu taraflarının giderilmesi gerektiğini söyleyen Sezer, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’na yapılacak eklemeler ve yeni düzenlemelerle memnuniyetin daha da yükseltileceğini düşünüyoruz. Meslek kanuna eklenmesi gereken en önemli husus uzman ve başöğretmenlik ile ilgili bölümdür. 8 yıl öğretmenlik yapanlara uzman, 12 yıl öğretmenlik yapanlara da başöğretmenlik unvanları sınavsız bir şekilde verilmelidir. Uzman ve başöğretmenlik için sınav yapılmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” diye konuştu.

“Eğitim yılına hazırlık ödeneği yükseltilmeli ve tüm eğitim çalışanlarını kapsamalıdır”

Eğitim çalışanlarının enflasyona kurban edilmemesi gerektiğini belirten Sezer, son olarak şunları kaydetti:

“Yaşadıkları maddi sorunların çözümü için her türlü adım atılmalıdır. Bu kapsamda enflasyondaki artış da göz önüne alınarak eğitim yılına hazırlık ödeneğinin artırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca eğitim yılına hazırlık ödeneğinin eğitim çalışanlarının tamamını kapsaması gerektiğini yıllardır olduğu gibi bir kez daha özellikle vurguluyoruz.” (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar