HÜDA PAR Siirt il Başkanı Tekin: Ulaşılabilir, gençlerin ilgisini çeken bir kütüphane inşa edilmeli

Mevcut kütüphanenin öğrencilerin ihtiyacını karşılayamaması sebebiyle öğrencilerin ücretli çalışma salonlarına gitmek zorunda kaldığını ifade eden HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, bunun öğrencilere maddi bir külfet olduğuna dikkat çekti.

Ekleme: 20.09.2022 17:25:14 / Güncelleme: 20.09.2022 17:34:11 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

6-8 Ekim saldırılarında Siirt Kütüphanesi HDP/PKK'li taraftarlarca çocuklara yaktırılmış ve daha sonra Siirt Kütüphanesi bir apartmanın alt katına taşınmıştı.

O tarihten bu yana istifade edilecek bir kütüphane inşa edilememiş ve öğrencilerin büyük çoğunluğu da sıkıntılara katlanmak zorunda kalmıştı.

Mevcut kütüphanenin öğrenciler ihtiyacını karşılayacak nitelikte olmadığı için öğrencilerin ücretli çalışma salonlarına gitmek zorunda kaldığını ifade eden HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, yetkililere çağrıda bulunarak sorunun çözülmesini istedi.

"Kütüphaneler bir neslin istikbali için hafızadır"

Bir medeniyeti inşa eden ve ortaya çıkaran temellerden bir tanesinin kütüphane olduğuna dikkat çeken Tekin, "Kütüphaneler önemlidir, bir neslin istikbali için hafızadır. Oradaki hafızayı yeni nesil ile buluşturmak gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müdürlerinin görevleri arasında zikrettiği bir madde de şudur: 'Kütüphane Müdürleri il içerisinde mevcut kütüphanenin şubelerini ve bölümlerini açar, bunu halka benimsetir.' Müdürler öğrencilerin kütüphaneden istifadesini maksimum düzeye çıkarmakla mükelleftirler. Maalesef biz bunu kendi şehrimizde göremiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Siirt'e hiç yakışmayan bir kütüphaneye sahibiz ve ihtiyacı da karşılamıyor"

HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin

Kütüphanesi 24 saat açık olan uygarlığın kütüphanesi 8-5 arası açık tutulan uygarlığa galip geleceğine dikkat çeken Tekin, "Merkezde bir tane çocuk, bir tanede gençler için kütüphanemiz var ama tek halk kütüphanesi var o da bir apartmanın alt katı ve kuytu bir yerde bulunuyor. Adeta gelene bir daha gelmeyin minvalinde bir kütüphaneye sahibiz, bizim şehrimize yakışmıyor. Şehirlerimiz maalesef şu an yönetilmiyor, kendi akışına bırakılmış bir durumda, belki hiçbir dönemde olmayan niteliksizlerin kadrolaştığı bir devirden söz ediyoruz. Bu birçok devletin yıkılma döneminde görülen bir olaydır. Bu durum geleceğimiz için nesil, toplum ve memleket için büyük bir tehlike arz etmektedir." dedi.

"Kütüphanesi 24 saat açık olan uygarlığın 8-5 arası açık tutulan uygarlığa galip gelir"

Kütüphanelerin inşaların zihni ve kalbi için hayati bir önem arz ettiğine dikkat çeken Tekin, "Siirt'te ulaşılabilir, gençler açısından ilgi çekici bir kütüphane inşa edilmelidir. Her mahallede kütüphanenin şube ve bölümleri açılmalıdır. Bunun için saat kulesi merkezi bir yerdir, orada Emniyet Müdürlüğünün binası yıkıldı ve şu an orası kullanılmamaktadır. Orada şehrimize yakışır bir kütüphane inşa edilebilir. Kütüphane şu an asli vazifelerini yerine getiremiyor, öğrenciler gelip ders çalışma yeri bulamadığı için ücretli olan çalışma salonlarına gitmek zorunda kalıyor. Bu hem aile hem de öğrenci açısından maddi bir yüktür. Kütüphaneler bu hizmeti sunmak zorundadır. Bu bir lüks değildir. Avrupa'da kütüphaneler 24 saat açıktır. Doğal olarak orada ki kültür 8-5 arası açık olan kütüphanelere hâkim gelecektir." diye konuştu.

"Siirt'e yakışır bir kütüphanenin açılmasını istiyorum"

Emirkan Baştuğ

Anadolu üniversitesi Engelli Bakımı Rehabilitasyon 2'nci sınıf öğrencisi olduğunu ifade eden Emirkan Baştuğ, "Şu an Siirt'te 7-8 çalışma salonu bulunmakta ve öğrenciler bu salonlara belirli miktarda para vermek zorundalar. Ama bizim kütüphanemiz geliştirilirse okuma salonlarına ihtiyaç duyulmayacak ve öğrenciler için de maddi bir külfet olmayacak. Maddi durumu iyi olan veya olmayan birçok öğrenci var. Devletin öğrencilere destek olması gerekiyor. Şu anda gittiğim çalışma salonu yakında kapanacak ve çok mağdur bir duruma düşeceğim. Siirt'e yakışır bir kütüphanenin açılmasını istiyorum ve şu anki kütüphanenin kapatma saatinden de memnun değilim, sınava 8-9 ay gibi bir zaman kaldı. Bu nedenle kütüphanenin kapanma saatinin uzatılmasını istiyoruz. En kötü saat 5'ten 10'a kadar açık kalabilir." şeklinde talebini dile getirdi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar