Umut Kervanı mağdur ailenin harabe evini yeniden inşa etti

​Umut Kervanı, Adana'nın Seyhan ilçesinde, hayırseverlerin desteğiyle, Ürey ailesinin harabe haldeki evini yıkarak yerine inşa ettiği evi tamamlayarak sahibine teslim etti.

Ekleme: 18.09.2022 10:25:11 / Güncelleme: 18.09.2022 10:41:37 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Harabe evde yaşam mücadelesi veren Ürey ailesi, Umut Kervanı'nın öncü olmasıyla ev sahibi oldu.

Adana'nın Yüreğir İlçesi Yamaçlı Mahallesi'nde, harabe bir evde yaşam mücadelesi veren ve her ikisinde de sağlık sorunları olan anne-oğul, yağmur nedeniyle içeri sızan sularla kullanılmaz hale gelen evden çıkmak zorunda kalmışlardı.

 

Kış yağmurlarıyla ev eşyaları da kullanılmaz hale gelen Ürey ailesi, komşularında barınmak zorunda kaldılar. Durumun Umut Kervanı Derneği'ne haber verilmesi üzerine, dernek yetkilileri evde inceleme yaptı.

İncelemeleri sonucu aileye ev yapma kararı alan yetkililer, harekete geçti ve hayırseverlerin desteğiyle kısa bir sürede eski harabe evi yıkarak aileye yeni ev yaptı.

Hayırseverlere ve Umut Kervanı'na teşekkür eden aile, ev sahibi oldukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Adana Umut Kervanı Derneği Başkanı-Abidin Serin

"Ailemize evi hayırlı olsun"

Adana Umut Kervanı Derneği Başkanı Abidin Serin, "Takriben iki ay önce ailemizin bu sıkıntısından haberimiz oldu. Aile, derneğimizde kayıtlı ve gücümüz nispetince yardım yaptığımız bir ailemiz. Gelip inceleme yaptığımızda, ev yıkılacak kadar harabe haldeydi. Eğer, ev yıkılıp yenisi yapılmasaydı, Allah muhafaza ailemizin üstüne yıkılabilirdi. Buradan, eski evin yıkımını gerçekleştiren hayırsever Süleyman Bayl'a teşekkür ederiz. Yine hayırsever Mimar Sinan Karaçalı, temelden başlayarak evin bitimine kadar fiili olarak başında durup çalışmasıyla, ev bu hale geldi. Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Bu bir sadaka-i cariyedir. Bu ev burada olduğu müddetçe hayırseverlerimiz sevaplarını alacaklar. Hayırseverlerimizden yine böyle duyarlı kalmalarını temenni ediyoruz çünkü bu durumda çok fazla insanımız var. Yardımlarının devamını diliyorum. Ailemize evi hayırlı olsun." dedi.

"Yardım edenlerden, Allah bin kere razı olsun"

Hayırseverlerin ve Umut Kervanının desteği ile harabe evden kurtulduklarını belirten Nadile Ürey, "Yardım edenlerden, Allah bin kere razı olsun. Önceki evimde yağmur yağdığı zaman halılarımı topluyordum. Yağmur sonrası kurutup bir daha eve seriyordum. Evim çok kötü bir durumdaydı. Yakup Gündüz Hocamla birlikte Umut Kervanı bize ulaştı. Çok heyecanlıyım. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum.

"Rabbim bu zamanda beni böyle iyilerle karşılaştırdı"

Geç saatlere kadar uyuyamadığını, ev sahibi olma hayalleri kurduğunu söyleyen anne Ürey, "Bu işte kimin katkısı varsa Rabbim yoldaşı olsun. Onlar bizi sokakta bırakmadılar ve bir ev sahibi olmamıza yardımcı oldular. Ben ve bir öksüzüm var. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Rabbim beni bu zamanda böyle iyilerle karşılaştırdı. Çok mutluyum. Eve baktığımda ne diyeceğim bilmiyorum. Allah tüm hayırseverlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Seyhan ilçesi Nezihe Gül Camii İmam Hatibi Yakup Gündüz 

"Hayırseverlerimizin bir çivisi bile heba olmadı"

Bir yardım paketi dağıtımı sırasında, aileyi harabe bir şekilde olan evde hayat mücadelesi vermeye çalışırken bulduklarını ifade eden Seyhan ilçesi Nezihe Gül Camii İmam Hatibi Yakup Gündüz ise şunları kaydetti:

"Nasıl yaparız diye düşünürken, Allah razı olsun Umut Kervanı vesilesiyle iş adamlarına, bu evin etrafındaki esnaf arkadaşlara durumu izah ettik. Yeni yapılacak evin tüm ihtiyaçları hayırseverlerimiz tarafından karşılandı. Rabbimizin izniyle de evi bu hale getirebildik. Bundan dolayı özellikle Umut Kervanı'ndan ve bizlerden yardımlarını esirgemeyen bütün hayırseverlerden Allah razı olsun. Hayırlarını daim eylesin. Hayırseverlerimizin bir çivisi bile heba olmadı. Devamlı amellerine yazılacak sadaka-i cariyedir bu. Allah tüm hayırseverlerimizden razı olsun. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler