Balıkesir'de hücre evine operasyon: EYP'ler yakalandı

Bursa'da cezaevi servis aracına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırının faillerinin İzmir'de yakalanmasının ardından, Balıkesir'de bir hücre evine düzenlenen operasyonda, el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirildi.

Ekleme: 18.09.2022 07:05:11 / Güncelleme: 18.09.2022 07:05:11 / Güncel / Balıkesir Haberleri
Destek için 

Bursa'da 20 Nisan'da cezaevi servis aracına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıların failleri olan MLKP üyesi FESK hücresi Dilek Arsu, Seda Baykan ve bunlara kuryelik yapan Mehmet Mustafa Uskar, Dikili'de yakalandı.

İzmir'deki operasyonla bağlantılı olarak Balıkesir'de bir hücre evine düzenlenen operasyonda el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Bursa’daki saldırının failleri yakalandı

Bursa'daki saldırıda kullanılan EYP'lerin bu hücre evinde hazırlandığı değerlendirilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

İzmir'de yakalanan MLKP'li teröristlerle bağlantılı olarak, Balıkesir Edremit'te örgütün hücre evine yapılan baskında; bombalı eylemde kullanılmak üzere hazırlanan el yapımı patlayıcı, kroki, pusula ve çok sayıda GSM kartı ile telefon ve dijital metaryal ele geçirildi.

(İLKHA)