​Özaslan'dan PTT önünde oluşturulan kuyruklara tepki

​HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, PTT şubelerinin önünde oluşturulan kuyruklara dikkat çekerek bazı hizmetlerin eziyete dönüştüğünü ve bu sorunun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini ifade etti.

Ekleme: 16.09.2022 13:45:12 / Güncelleme: 16.09.2022 13:47:47 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Her hafta Cuma günü Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta PTT önlerinde oluşan kuyrukları gündeme getirdi.

Özaslan, Şanlıurfa'da adeta kangrenleşen PTT kuyruklarının vatandaşı mağdur ettiğine dikkat çekerek, bu durumdan en çok yaşlıların ve kadınların mustarip olduğunu belirtti.

PTT personel sayısının yetersiz olduğunu ve her ay aynı zorluklarla karşılaşıldığı belirten Özaslan, mağdur olan vatandaşın çözüm beklediğini kaydetti.

"Yapılan yardım eziyete dönüşüyor"

Devletin dar gelirli ailelere sağladığı elektrik indiriminin vatandaşa eziyete dönüştüğünü belirten Özaslan, "Yaşlı insanlar sırada bekliyor. Kadınlar sırada bekliyor. İnsanlar çoluk çocuğunu evde bırakıp sırada bekliyor. Kiminin ocakta yemeği var; kimisinin okulda çocuğu var. Çocuğunu okula bırakıp sıraya giriyor ama okulun çıkış saatine yetişemiyor. Saatlerce sıra bekliyorlar. Ne için? Devlet elektrik yardımı yapmış, o elektrik faturasını indirimli bir şekilde ödemek için saatlerce sırada bekliyorlar. Bu Allah'tan reva mıdır? 150-200 lira yardım yapıyorsunuz ve o yardımı da eziyete dönüştürüyorsunuz. Fatura sahibinin mutlaka kendisinin gelmesi gerektiğini söylüyorsunuz. Başka biri gelse kabul etmiyorsunuz. Yaşlı ve yatalak olsa bile fark etmiyor. O insanlar nasıl gelecek? Bu nasıl bir eziyet?" dedi.

"Eğer PTT'de personel eksikliği varsa bu eksiklik giderilsin"

Devletin hizmeti eziyete dönüştürmemesi gerektiğini dile getiren Özaslan, "Bu iş çok rahat çözülebilir. Şanlıurfa'nın 14 milletvekili, özellikle iktidar milletvekilleri zahmet eder, Ankara'da gerekli girişimlerde bulunurlarsa olur. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında bir protokol yapılması gerekir. Bu protokole göre elektrik yardımı alan kişinin TC kimlik ve abone numarası zaten bellidir. Yapılan indirim ana kaynaktan kesilse ve kurumlar kendi aralarında mahsuplaşsalar bu insanlar sabahtan akşama kadar sırada beklemeyecekler. Bu Allah'tan reva mıdır? Eğer PTT'de personel eksikliği varsa, bir zahmet bir an önce personel eksikliğini de giderin ki insanlar saatlerce sırada beklemesinler. Devlet eğer hizmet etmek istiyorsa, hizmeti eziyete dönüştürmesin" ifadelerini kullandı.

(İLKHA)




Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar