Yaptıramadığı okul kaydı için yatırdığı parayı geri almak istedi ama başına gelmeyen kalmadı

İstanbul'da kızını liseye kaydetmek isteyen bir veli, kayıt için istenen parayı ödedikten sonra kayıt işlemleri sırasında çocuğunun farklı bir okula kaydedilmesi gerektiğini öğrenince ödediği ücreti geri istedi ama başına gelmeyen kalmadı.

Ekleme: 14.09.2022 16:40:18 / Güncelleme: 14.09.2022 17:02:32 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Zeytinburnu ilçesinde ikamet eden ve kızını liseye kaydetmek için Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne giden Ali Haydar Öztürk, okul idaresi ile yaptığı görüşmede, kızının isminin kayıt listesinde olduğunu ancak kayıt için okula belli bir miktar para ödemesi gerektiğini öğrendi.

Kendisinden istenilen kayıt ücretini ödedikten sonra kayıt işlemlerinin başlatılması için sisteme giriş yapıldığında kızının farklı bir okula kaydolması gerektiğini öğreninen Öztürk, kayıt için ödediği parayı geri istedi ama okul idaresi parayı iade etmek istemedi ve üzerine bir de hakaret etti.

Yaşanan olay sonrasında kızını belirtilen okula kaydeden ancak parasını geri almaktan da vazgeçmeyen Öztürk, günlerce parasını alabilmek için okula gitti ama her gidişinde okul müdürü Ömer Yüksel tarafından hakarete maruz kaldı.

Haber verilmesi üzerine mağdur Öztürk ile birlikte okula gittiğimizde de yine okul müdürü aynı tavırlarına devam ederek gözümüzün önünde mağdura hakaret etmeye devam etti.

"İşimi bırakıp paramı almak için buraya geliyorum ama bana etmedikleri hakaret kalmadı"

Yaşadığı süreç ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Ali Haydar Öztürk, "4 gün önce çocuğumu kaydı için Zeytinburnu Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne geldim. Listeyi açıp baktılar ve 'çocuğunun kaydı burada olacak' dediler. Bu kaydı yapabilmek için belli bir ücret yatırmamı istediler. 400-500 liradan bahsettiler. Ben de 'bu bana fazla gelir. Daha uygun bir şey söyleyin ki karşılayabileyim' dedim. 'Madem öyle 200 lira yatırın, biz de kaydını yapalım' dediler. 200 lira yatırınca kaydı başlatmak için sistemi açtıklarında 'çocuğunun kaydı burada değil, Kazlıçeşme Abay Kız Anadolu Lisesi'nde. Oraya gidip kaydınızı yapın' dediler. Ben de yatırdığım ücreti geri isteyince, parayı hiçbir şekilde iade edemeyeceklerini söylediler. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Böylece 4-5 gündür beni uğraştırıyorlar. Kaç gündür işimi bırakıp paramı almak için buraya geliyorum. Bana etmedikleri hakaret kalmadı. Sanki çok büyük bir suç işlemişim gibi beni okuldan çıkarmaya çalıştılar. 'Git bir daha gelme, huzurumuzu da kaçırma' dediler. Ben de, 'Bana bağıramazsınız! Ben sadece paramı istiyorum, sizden farklı bir şey talep etmedim. Madem kızımın okulu başka bir yer, o zaman paramı iade edin gideyim. Ben suçlu değilim, bana bağırmayın' dedim. Yaptıkları muamele sonrasında kendilerini milli eğitime şikâyet edeceğimi söyleyince, dalga geçercesine 'git istediğin yere şikâyet et. 200 lira için hem siz uğraşıyorsunuz hem de bizi uğraştırıyorsunuz' dediler." diye konuştu.

"Her gün yüzlerce kişi bu tür mağduriyetler yaşıyor"

Yaşadığı süreç sonrasında okul idaresine haber kanallarıyla birlikte okula geleceğini ancak bu söylemi sonrasında yine okul idaresi tarafından alaya alındığını aktaran Öztürk, "Buna karşılık yine bana bağırarak rencide ettiler. Resmen bana 'paranın üzerine bir bardak su iç' der gibi yolladılar. 4 gündür işimi gücümü bırakıp buraya geliyorum ve müdür bey 'bu yaptığınız terbiyesizliktir. Git bu parayı sana veremeyiz. Para çok zor bir yere gitti' diyor. Para Almanya'ya mı gitti? Avrupa'ya mı? Rusya'ya mı gitti? Putin el mi koydu? Hesap belli, İBAN belli. Belki prosedürde hata yapıyorumdur diye düşünerek bankaya gittim. Banka da paranın aile birliğinde olduğunu, okulun bu parayı iade edebileceğini söylediler. Kaldı ki bu para hukuksuz bir şekilde velilerden isteniyor. Her gün yüzlerce insan bu mağduriyeti yaşıyor. Her gelen çocuktan 'kayıt parası' adı altında yüzlerce, binlerce lira isteniyor. Benim amacım başka insanların canı yanmasın, bu mağduriyetler yaşanmasın diyedir. Böyle bir şeyi neden yapıyorlar? Buna hakları var mı? Konusunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar