Van’da göletlere bir milyon yavru balık bırakıldı

Van Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Elazığ’dan getirilen yaklaşık bir milyon yavru sazan balığı 5 ilçede bulunan 12 göl ve gölete bırakıldı.

Ekleme: 14.09.2022 11:30:16 / Güncelleme: 14.09.2022 11:40:54 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Van’da her sene olduğu gibi bu sene de göl ve göletlere yavru sazan balığı bırakma çalışmaları yapıldı. Amaç göl ve göletlerdeki balık sayısını arttırarak bölge insanını olta balıkçılığına sevk etmek.

Akşam saatlerinde Keban Barajı’ndan getirilen balıkların bir kısmı ilçelerdeki göl ve göletlere bırakılmak üzere gönderilirken, geriye kalanlar ise Sıhke Gölü’ne bırakıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Van Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Bakanlık tarafından göletlerin balıklandırılması çalışmalarının bu yıl da başladığını söyledi.

5 ilçede toplam 12 gölete Elazığ’dan getirilen sazan balıkları ile balıklandırma çalışmalarının birini de Sıhke Gölü’nde yaptıklarını belirten Görentaş, şunları söyledi:

“Her sene bakanlığın bize tahsis ettiği miktar kadar balığı ilimize getiriyoruz. Bu sene de bakanlık tarafından bize yaklaşık 1 milyon yavru sazan balığı tahsis edildi. Bunları getirip göletlere attık. Amacımız göl ve göletlerde balıklandırma çalışmaları yaparak buradaki yöre halkının balık avlamasına ve onlara hayvansal protein sağlamaya yöneliktir. Bu çalışmalarımız önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Sıcaklıklardan dolayı yavruların bir kısmında kayıplar yaşandı. Hafta sonları arkadaşlarımızın yaptığı gözlemlemelerde birçok kişinin gelip burada olta balıkçılığı yaptığı gözlemlenmektedir.”(İLKHA)   













Haberin Videosunu İzle
Etiketler:
İlgili Videolar