Tezgahlarda palamut bolluğu yaşanıyor

1 Eylül'de denizlerde av yasağının kalmasının ardından tezgâhlar ilk kez palamutla doldu. Sezon başında tanesi 100-120 liraya satılan palamudun tane fiyatı 20-25 liraya kadar geriledi.

Ekleme: 13.09.2022 14:50:09 / Güncelleme: 13.09.2022 15:06:22 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bu sene palamutta, son yılların en bereketli sezonu yaşanıyor. Denizlerde yaşanan palamut bolluğu balıkçıların yüzünü güldürürken, vatandaş da ucuza balık yemenin mutluluğunu yaşıyor.

Üsküdar Balıkçılar Çarşısı esnafı, İLKHA muhabirine yaptıkları değerlendirmede; bu sezon ilk kez palamudun bu kadar bol gelmesiyle hem kendilerinin hem de vatandaşların yüzünün güldüğünü belirtirken bundan sonrası için de umutlu olduklarını dile getirdi.

 

"Bu sene vatandaş bol bol palamut yiyecek"

Hasan Demir

Üsküdar'da 40 yıldır balıkçılık yaptığını belirten Hasan Demir, "Palamut son yıllara nazaran bu sene daha bol çıkacak inşallah. İlk hafta fırtınadan dolayı palamut az çıkmıştı ama 3 gündür palamut bollaşmaya başladı. Tezgahlar palamut doldu. Fiyatlar 25 liradan başlıyor. 25 liraya satılan balıklar 1 kişiye rahat yeter. Balık büyüdükçe fiyatlar da artıyor ama palamut bu sene bol Allah'ın izniyle. Denizden palamut bol çıktıkça tezgahlara yansıyor, tezgahlar doldukça fiyatlar aşağıya düşüyor. Palamudun fiyatı bundan sonra daha da düşer. Bu sene vatandaş bol bol palamut yiyecek. Bu sene istavrit az çıkıyor; hamsi çıkmaya başladı. Bu sene hamsi ve çinakop bol olacak inşallah. Karadeniz'de çinakop ve hamsinin bol olduğu haberlerini alıyoruz. Havalar soğudukça balık yavaş yavaş İstanbul'a gelmeye başlayacak ve İstanbul'da yaşayan vatandaşlar bu sene bol bol balık yiyecek. Allah'ın izniyle bu sene balık yılı." dedi.

"Balık her şeyden sağlıklıdır"

Ali Gök

17 yıldır balıkçılıkla geçimini sağlayan Ali Gök ise, "Tezgâhta 2 gündür palamut bol. İlk başlarda biraz çıktı pahalıydı ama 2 gündür Allah'a şükür bolluk var. Bundan sonrada bol olmasını bekliyoruz. Balık haftada 3 gün yenmeli. Balık her şeyden sağlıklıdır. Balık güzeldir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler