Ağrı halkı bitmeyen yoldan dolayı yetkililere tepki gösterdi

Yaklaşık iki ay önce yeni asfaltlamanın yapılması için sökülen yolda aylardır herhangi bir asfaltlama çalışması yapılmadığını söyleyen Ağrılılar, bozuk yolu kullanmak zorunda olduklarını ve buna çözüm getirilmesini istediklerini belirtti.

Ekleme: 13.09.2022 14:05:08 / Güncelleme: 13.09.2022 14:19:07 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ağrı Merkeze bağlı Kağızman Yolu olarak bilinen yol, yaklaşık iki ay önce yeni asfalt dökülmesi vadiyle söküldü, aradan iki aya yakın bir süre geçmesine rağmen herhangi bir asfaltlama çalışması gerçekleştirilmedi.

Bozuk yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşlar ve yol üzerinde bulunan esnaflar çektikleri sıkıntıları İLKHA'ya anlattı.

Yaklaşık iki aydır bu eziyeti çektiklerini söyleyen halk, iki aydır ne evlerinin ne de dükkânlarının penceresini açamadıklarını ve açtıkların da ise evin içinin toz ve toprakla dolduğunu belirtti.

 

Bozuk yollar, şehir içi otobüslerinin de az gidip gelmesinden dolayı sıkıntı çektiklerini belirten bölge halkı, yaklaşık 5 kilometre yol yürüyüp sonra otobüse binebildiklerini söylediler.

Okulların açılmasıyla beraber yüzlerce öğrencinin bu yollarda gidip geleceğini söyleyen vatandaşlar, her gün yüzlerce öğrencinin bu toza, toprağa maruz kalacaklarını belirterek yetkililere çağrıda bulundular. 

"Ne zaman yapılacak ne olacak kimse bilmiyor"

İrfan Gökhan

Yaklaşık 1,5 aydır bozuk olan yollarla ilgili hiçbir kurumdan herhangi bir açıklama ve bilgilendirmede bulunulmadığını söyleyen mahalle sakinlerinden İrfan Gökhan, " yaklaşık bir buçuk önce yol çalışması kapsamında burayı kazıdılar, öylece bıraktılar. Herhangi bir yetkiliden açıklama da gelmedi. Bütün yol boyunca insanların evleri, işyerleri toz içerisinde, pislik içerisinde, hiçbir çalışma yok. Ne zaman yapılacak ne olacak kimse bilmiyor. Okullar açıldı, yollarda kaldırım yok, herhangi bir çalışma yok, bu çocuklar nasıl gidecek, insanlar yolun ortasında yürümek zorunda kalıyor. Bunun için bütün yetkililerden buranın bitirilmesi için gereken neyse yapılmasını istiyoruz. Herhangi bir kurum tarafından herhangi bir denetleme ve çalışma yok, karayolları kaldırım çalışmaları belediyeye ait diyor, belediye karayollarına ait diyor, bu yol da karayollarına aitmiş. Karayolu da maalesef Erzurum bölgeye bağlı olduğumuz için sorunu Erzurum'a anlatın diyor. Aradığımız halde herhangi bir yerden hiçbir cevap alamıyoruz. Onun için gereken neyse bir an önce yapılmasını istiyoruz. Zaten burada ağır tonajlı araçlar geçiyor, bir rüzgâr olduğu zaman, araçlar geçtiği zaman kimse camlarını açamıyor. Geçenlerde yolda kazı yapanlarla görüştük, biz sadece 8 metre yol yapacağız diyorlar, kaldırımla ilgili, doğal gaz ile ilgili, logarlarla ilgili, alt yapıyla ilgili hiçbir çalışma yok, bunları da belediyenin yapması lazım. Koordineli bir şekilde birlikte bu işi yapmaları lazım ki ortaya doğru bir şey çıksın." şeklinde konuştu.

"Ağrı bu şekilde git gide geriler, ilerlemez"

Güzel Akbaş

Bozuk yollardan dolayı mağdur olduklarını belirten bir diğer mahalle sakini Güzel Akbaş, yetkililere çağrı da bulanarak "Bu yolu bir aydır yıkmışlar, toz, toprak, sulama yok, çöpler bir yanda, toz toprak bir yandan. Bu yolun hali böyle mi olmalı, evimiz, işyerimiz berbat olmuş, bu nasıl iş, ne zaman yapılacak. Yetkililere sesleniyorum, bir zahmet gelin bizim halimize bakın, bir an evvel yapılsın, iş yerimiz var, bizi niye mağdur ediyorlar. Ağrı bu şekilde git gide geriler, ilerlemez." ifadelerine kullandı.

"Her gün binlerce araç buradan geçiyor"

Hayrettin Akbaş

Fırıncılık yapan esnaf Hayrettin Akbaş, gıda üretimi yaptığını ve bozuk yollardan dolayı dükkânının kapısını gün boyu kapalı tutması gerektiğini, aksi takdirde bütün tozun ekmelere sineceğini ve bunun da sağlığa zararlı olduğuna dikkat çekti.

Vatandaşların otobüse binmek için 5 kilometre yol yürümek zorunda kaldığını belirten Akbaş "Bu yollardan dolayı şikâyetçiyiz, yaklaşık bir aydır toz topraktan dolayı işyerimizin kapısını açamıyoruz. Açtığımız gibi bütün toz hep içeri geliyor. Ben fırıncıyım, bu yiyecektir, ekmektir sonuçta toz aldı mı insan sağlığı için de zararlı oluyor. Biz bir aydır bu çileyi çekiyoruz. Her gün binlerce araç buradan geçiyor, yani bu yol geçmez bir sokak değil, bu merkezi bir cadde, Kağızman yolu, bir de şehir merkezi olduğu için binlerce araç geçiyor her gün. Dolmuş sayısı zaten yetersiz, bir de yol bozuk olduğu için halk otobüse binmek 5 kilometre yol yürüyüp geliyor. Bu sıkıntı nereye kadar gidecek, ne kadar devam edecek. Yetkililerden bir an evvel bu yolların yapılmasını istiyoruz, bu çilenin bitirilmesini istiyoruz." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler