Bakan Akar: Malezya ile iş birliğini daha da güçlendirmeye kararlıyız

​Millî Savunma Bakanı Akar, "Türkiye ve Malezya, Asya'nın batı ve doğu kanatlarında yer alan stratejik önemi haiz 2 ülkedir. Bu açıdan, ülkelerimiz arasındaki iş birliğini küresel barış ve istikrara katkı için daha da güçlendirmeye kararlıyız." dedi.

Ekleme: 13.09.2022 00:30:19 / Güncelleme: 13.09.2022 00:30:19 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Malezya Millî Günü Resepsiyonu'na katılarak bir konuşma yaptı.

Malezya'nın; Türkiye'nin çok boyutlu dış politika ve 'Yeniden Asya Girişimi' kapsamında Güneydoğu Asya'daki önemli bir ortak ve kardeşi olduğunu belirten Akar, Türkiye ve Malezya arasında tarihten gelen ortak değerlere ve geçmişe dikkati çekti.

İki ülke arasındaki dostane ilişkilerin 2014'te stratejik ortaklık seviyesine çıktığını, bunun ilişkileri daha da güçlendirdiğini söyleyen Akar, Malezya Başbakanı Yakub'un Türkiye'yi ziyareti sırasında mevcut stratejik ortaklığın 'Kapsamlı Stratejik Ortaklık' seviyesine çıkarıldığını hatırlattı.

TUSAŞ'ın geçen sene Malezya'da ofis açmasının bunun önemli göstergelerinden biri olduğunu kaydeden Bakan Akar, savunma sanayi alanındaki iş birliğinin daha da artacağına yönelik inancını dile getirdi.

Stratejik ortaklığın ilerletilmesi için iki ülke silahlı kuvvetleri arasında ileri iş birliğine hazır olduklarını kaydeden Akar, "Türkiye ve Malezya, Asya'nın batı ve doğu kanatlarında yer alan stratejik önemi haiz iki ülkedir. Bu açıdan, ülkelerimiz arasındaki iş birliğini küresel barış ve istikrara katkı için daha da güçlendirmeye kararlıyız. Bu doğrultuda BM, ASEAN ve İslam İş Birliği Teşkilatı gibi uluslararası ve bölgesel platformlarda tüm insanlığı ilgilendiren meselelerde birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Sonuç olarak Türkiye ile Malezya arasındaki ilişkileri en üst seviyeye çıkarmak için gereken ne varsa yapmayı ve buna yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz." (İLKHA)