Siirtli öğrenciler okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuştu

2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlaması ile beraber, öğrenciler uzun süredir ayrı kaldıkları arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşadı.

Ekleme: 12.09.2022 11:30:12 / Güncelleme: 12.09.2022 11:33:19 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

2022-2023 eğitim-öğretim yılı bugün yurt geneline çalan ilk ders ziliyle başladı. Türkiye genelinde yaklaşık 19 milyon öğrenci ve bir milyonu aşkın öğretmen ders başı yaparken Siirt'te ise 89 Bin 880 öğrenci ve 5 bin 500'e yakın öğretmen de derse başladı.

Sabah saatlerinde okula gelen aileler, girişlerde asılan listelerden çocuklarının kayıtlı olduğu sınıfları kontrol ederek çocuklarını sınıflara götürdü. Ders zilinin çalmasıyla sınıflarına giren öğrenciler ders kitaplarını masalarının üzerinde hazır vaziyette buldu.

 

Öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok özlediklerini belirten öğrenciler, okulların açılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

"Çocukların okula adapte olabilmekler için erken uyuyup erken kalkmalı"

ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan

Yeni eğitim- öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni eden ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan, "Ders zili çaldı, öğrenciler okullarına gelip sınıflarına girdi. Öğretmenler hazır. Öğrencilerin de yaz modundan çıkmaları gerekiyor. Çünkü yaz boyunca uyuma ve uyanma saatleri belirsizdi. Şu an okulun başlamasıyla birlikte öğrencilerin yavaş yavaş okula adapte olabilmeleri, erken uyuyup erken kalkmaları gerekiyor. 2-3 senelik bir pandemi dönemi yaşadık ve uzaktan eğitim nedeniyle çok sağlıklı bir eğitim yılı geçirdiğimiz söylenemez. Öğrencilerin bu yılı iyi değerlendirip telafi etmesi gerekiyor. Biraz daha ders çalışma, kitap okuma, konu tekrarı ve ailelerin ilgi gösterip çocuklarının takibini yapmaları son derece önemli." ifadelerini kullandı.

"Yeni arkadaşlıklar edineceğim bu nedenle çok heyecanlıyım"

Meryem Eroğlan

Fevzi Çakmak Ortaokuluna yeni başladığını ve yeni arkadaşlarla da tanışacağı için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Meryem Eroğlan, "Bugün sabah ilk yaptığım iş çantamı hazırlamak oldu. Sonra eşarbımı taktım ve servise binip okula geldim. Bu okula geldiğim için heyecanlıyım, daha kimseyi tanımıyorum, yeni arkadaşlar edineceğim için çok heyecanlıyım." ifadelerini kullandı.

"Bugün çok heyecanlıyım"

Meryem Kübra Benek

Okula ve arkadaşlarına kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden Meryem Kübra Benek, "Bugün çok heyecanlıyım. Yaz tatilinden sonra okula gelmem ve arkadaşlarımla birlikte ders çalışmak bana iyi gelecek." dedi.

"Yaz tatilinde de derslerime çalışmaya devam ettim"

Ahmet Nas

Yaz tatilinde de bol bol itap okuduğunu ifade eden Ahmet Nas, "Derslerime de çalışmaya devam ettim. Okulun ilk gün olması nedeniyle çok heyecanlıyım. Uykudan uyanır uyanmaz okula gelmek istedim. Yaz tatilinde arkadaşlarımla görüşme imkanını bulamadığım için de arkadaşlarımı çok özledim." diye belirti.

"Okul açıldığı için mutluyum"

Emin Özay

Yaz tatilinde geç uyuyup geç katlığı için okulun ilk günü uyanamadığını ve kendisini annesinin uyandırdığını belirten Emin Özay, "Okul açıldığı için mutluyum. Çünkü yazın geç uyudum ve geç uyandım, hep oyun oynuyordum. Yeni gelen arkadaşlarım olduğu gibi giden arkadaşlarım da var." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler