Adıyaman'da binlerce öğrenci için ilk ders zili çaldı

2022-2023 eğitim-öğretim yılı milyonlarca öğrenci ve öğretmen için ilk ders zilinin çalmasının ardından bugün başladı.

Ekleme: 12.09.2022 11:25:11 / Güncelleme: 12.09.2022 11:33:40 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Okul öncesi ve birinci sınıflarla beraber yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen bugün ders başı yaptı.

81 il ve 922 ilçede olduğu gibi Adıyaman'da da 170 bin öğrenci için 2022-2023 eğitim-öğretim yılı başladı.

Ortaokula başlayan öğrencilerden Furkan Birişik, "Çok heyecanlı ve çok mutluyum, ortaokula başladım. Bugün okulun ilk günü inşallah güzel bir eğitim ve öğretim yılı olur tüm okul için. Yeni arkadaşlar ve yeni öğretmenlerimizle tanışacağız. Bundan dolayı okulun daha güzel olmasını temenni ediyorum. Derslerimize çalışarak gerekeni yapacağız. Öğretmenlerimizi seviyorum, arkadaşlarımla olmayı seviyorum." dedi.

Heyecanlı olduğunu dile getiren öğrencilerden Nisanur Yel, "Okulun ilk günü olması nedeniyle çok heyecanlıyım. Yeni arkadaşlarımla tanışacağım. Ders programımı öğreneceğim bu yılın bizim ve öğretmenlerimiz için hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

"Sorunlar ve sorumluluklarımız artıyor"

Duru Altun, "Bugün ortaokullu olduk. Ortaokul, ilkokuldan biraz farklıdır. Biraz heyecanlı oluyor. Sonuç itibariyle hepimiz büyüyoruz, sorunlar ve sorumluluklarımız artıyor. Dünyanın daha iyi bir yer olmasını istiyoruz. Buradaki her birimizin bir geleceği var. Her birimiz bir nesil demektir. Bundan dolayı da güzel bir gelecek için iyi öğrenciler, öğretmenler olmak gerekir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler