Ev hanımlarının kabusudur balık kokusu... Eve sinen balık kokusunu çıkarmak için neler neler yaparlar.
Oysa artık daha pratik çözümler var
Kokuyu çıkarmak için uğraşmak yerine balıkları pişirirken kokunun ortama yayılmasını engellemenk daha iyi bir fikir değil mi?
Nasıl mı?
Bunun yolu defne yaprağı kullanmakta.
Balık pişirirken tavaya atacağınız bir kaç tane kurutulmuş defne yaprağı balık kokusunun ortama yayılmasını engeller.
Özellikle buğulama şeklinde pişirilen balıkların kokusunun yayılması defne yaprağı sayesinde engellenir.
Defne yaprağınız yoksa...
Peki evde defne yaprağı yoksa ve pişirdiğiniz balığın kokusu ortama sindiyse yapabileceğiniz başka şeyler de var.
Öncelikle balıkları kızartırken başka bir tenceye su ve sirke koyup kaynatırsanız, balık kokusunun ortama yayılmasını engellersiniz.
Aynı şekilde balıkları kızarttıktan sonra biraz suyun için sirke yada limon suyu, defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil koyarak da kaynatabilirsiniz. Ortama yayılan hoş kokulu buhar balık kokusunu temizleyecektir.
Balığı kızartırken bir tencerede şeker kaynatmak, kızartma sırasında ortaya çıkan kokuyu büyük ölçüde yok edecektir.