Van Umut Kervanı maddi yardımların yanında manevi destek de sağlıyor

Van Umut Kervanı, ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımlarda bulunurken, yaptığı seminer ve derslerle ailelere manevi anlamda da destek sağlıyor.

Ekleme: 06.09.2022 12:25:11 / Güncelleme: 06.09.2022 12:28:01 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yurt içi ve yurt dışında yaptığı hayırlı hizmetlerle ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Van Umut Kervanı, manevi anlamda da aileleri yalnız bırakmıyor. Haftanın belli günlerinde yapılan seminer ve dersler ile yetişkin ve çocukların manevi olarak gelişmelerine katkı sunuluyor.

Yapılan seminer ve dersler hakkında bilgi veren Van Umut Kervanı yetkililerinden Sedat Vatan, yardım faaliyetlerinin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Derneğe kayıtlı olan ailelere belirli periyotlarda gıda, kırmızı et, sıcak ekmek, giyim, kırtasiye, yakıt ve nakdi yardımlarda bulunmaya devam ettiklerini belirten Vatan, bu yardımları gerçekleştirirken en önemli yardımcılarının hayırseverler olduğuna dikkat çekip bütün hayırseverlere teşekkür etti.

“Hem maddi hem manevi anlamda ailelerimize destek sağlıyoruz”

 

Dernek olarak maddi yardımların yanı sıra manevi anlamda da ailelere yardımcı olmak için gayret gösterdiklerini ifade eden Vatan, şunları söyledi:

“Haftanın belli günlerinde kayıtlı yetişkin ailelerimize yönelik dini, eğitici ve öğretici sohbetlerimiz oluyor. Bu sohbetler alanında uzman hocalar tarafından yapılıyor. Bununla beraber mağdur ailelerimizin çocuklarına yönelik de eğitim seminerleri düzenliyoruz. Temel dini bilgiler başta olmak üzere siyer, akaid, fıkıh, İslami adap ve Kur’an-ı Kerim dersleri yapıyoruz. Bu dersleri çocuklarımızı sıkmadan ve üzmeden yapıyoruz. Yaptığımız derslerden sonra çocuklara eğitici oyunlar oynatıyoruz. Bunun yanında sinevizyon gösterilerimiz oluyor. Bu şekilde halkımıza maddi ve manevi olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Allah yaptığımız bu yardım çalışmalarında ayaklarımızı sabit kılsın inşallah.” (İLKHA)   











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar