Kırtasiye ürünlerinde kaliteye dikkat

Uzmanların kırtasiye ürünlerindeki kalite düşüklüğünün öğrencilerin sağlığını olumsuz etkilediğini açıklamaları sonrası gözler kırtasiye sektörüne çevrildi.

Ekleme: 03.09.2022 16:45:18 / Güncelleme: 03.09.2022 16:47:48 / Ekonomi / Bingöl Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kırtasiyeciler ise kırtasiye ürünlerinin kırtasiyeden alınması ve tanınan markaların tercih edilmesi noktasında uyarılarda bulundu.

 

"Bizim kırtasiyecilerin meşhur bir sözü vardır, kırtasiye ürünü kırtasiyeden alınır." diyen Adem Barman, "Tabi her kırtasiye buna riayet ediyor mu, genelde ediyor. Biz ürün alırken çok dikkat ediyoruz. Özellikle bilinen tanınan markalardan almaya çalışıyoruz. Kaliteli ürün almaya çalışıyoruz. Diyebilirim ki en dikkat ettiğimiz husus ürünlerin kaliteli olması, hijyen olması, kanserojen madde taşımamasıdır. Basit ürünleri almıyoruz, genelde kalite ve markaya dikkat ediyoruz. Çünkü sattığımız ürünlerden müşteriler tarafından olumlu dönüşler alıyoruz. Bir çantayı müşterimiz 3 yıl kullanabiliyor. Onun için ürün alırken dikkat etmemiz gereken hususlardan biri de kalitedir. Kalite ve marka gerçekten önemlidir. Çünkü biz sürekli çanta kalem alıyoruz. Bu malzemelerle çocuklar sürekli temas halindedir. Bazen kalemleri ağızlarına sürebiliyorlar onu için kaliteli olması çok önemlidir. Aileler ürün alırken kaliteye dikkat etmeli ve bu konuda hassas olmalıdırlar." dedi.

"Ailelerin bilinçli olması lazım, çeşit çok ve müthiş bir ürün fazlalığı var"

Adem Barman

Çeşitlerin ve ürün fazlalığının olduğunu söyleyen Barman, "Bunların içerisinde merdiven altı kalitesiz plastik ürünler var. Ailelerin ve bireylerin bu gibi ürünleri kullanmamaları gerekir. Ailelerin bilinçli olması lazım. Bundan dolayı bizler sürekli bu hususa dikkat ediyoruz. Kalitesiz ürün kullanımı açısından uzun ömürlü kullanamaz. Bir de eğer kanserojen madde taşıyorsa bunlar çocukların daha fazla hasta olmalarına sebebiyet verebilir. Bunlar dikkat edilmesi gereken hususlardır. Özellikle çocukların kullandığı boyalar ve kalemleri ağızlarına vücutlarına temas ettikleri için onların çok kaliteli olması lazım. Kalitesiz ürünler vücuda zarar verebilir, hastalıklara yol açabilir." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar