Mardin Umut Kervanı yaz Kur'an kursu öğrencilerine elbise dağıttı

Mardin Umut Kervanı tarafından Kumlu mahallesindeki camide yaz Kur'an kursu eğitimini tamamlayan 45 kız öğrenciye hayırseverlerin destekleriyle elbise yardımı yapıldı.

Ekleme: 01.09.2022 16:45:17 / Güncelleme: 01.09.2022 16:49:14 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İhtiyaç sahiplerine yönelik yaptığı yardım faaliyetleriyle adından sıkça söz ettiren Umut Kervanı, yetim, mağdur ve İhtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya devam ederek Kumlu mahallesinde yaz Kur'an kursuna katılan 45 kız öğrenciye hayırseverler tarafından elbise dağıtıldı.

Mardin Umut Kervanı gönüllü üyesi Mücahit Önen, kız öğrencilerine yapılan yardımla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Yaz ayı boyunca ders görmüş olan kızlarımızı onurlandırmak, onların hediyelerini vermek üzere kadın komisyonlarımızla geldik. Allah'ın izniyle buradaki çocuklarımıza birer elbise dağıtacağız. Elbise hediyelerini veren hayırseverimizden Allah razı olsun. Kurs gören çocuklarımızın sevinmesi için bu hediyeyi bağışlamış. Bizim çalışmalarımız birçok yönlü olarak devam emektedir." dedi.

Elbise yardımı yanında gıda, kırtasiye gibi ürünlerde de hayırseverlerin bağışta bulunabileceklerini ifade eden Önen, "Önümüzdeki yıllarda da yine aynı yardımlar kapsamında hayırseverlerimiz elbise, kırtasiye, gıda vesaire alanlarda destek sağlamak isterlerse bize ulaşan yardımları ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaştıracağız. Allah'u Teala çocuklarımızı Kur'an eğitimiyle, terbiyesiyle büyütsün, Kur'an-ı Kerim'in gölgesinde yetişen çocuklardan eylesin inşallah. Gençlik bizim için çok önemli Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) gençlere çok fazla ehemmiyet göstermiş. Bu anlamda bizler de bu ortamlarda verilen derslerin çocuklarımızın yetişmesinde kıymetli olduğunun bilincindeyiz. Bu vesileyle Kumlu (dükük) mahallemizde bu faaliyeti gerçekleştirdik. Allah kabul etsin." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar