Gaziantep’te yapılacak cami ve lojman için protokol imzalandı

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde, hayırsever Kurt ailesi tarafından yapılacak olan cami ve lojman için protokol imza töreni düzenlendi.

Ekleme: 31.08.2022 19:15:17 / Güncelleme: 31.08.2022 19:15:17 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep modeli ile başlatılan proje ile hayata geçen eğitim seferberliği kapsamında Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, hayırseverler ve ilgili kurumlar iş birliğinde eğitim başta olmak üzere birçok alanda çeşitli protokoller imzalanmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Hayırsever Kurt ailesi tarafından, Şehitkamil İlçesi Durnalık Kırsal Mahallesi’ne cami ve cami lojmanı yapımı için protokol imza töreni düzenlendi.

Protokolde konuşan Vali Davut Gül, Ali ve Halil Kurt kardeşlerin daha önce okul protokolü yaptıklarını dile getirerek şimdi de kendi doğdukları ata, dede topraklarına, kendi köylerine bir cami yapacaklarını vurguladı.

Şehitkamil ilçesinin Durnalık kırsal mahallesinde bulunan eski caminin hem eksikliklerinden hem de fiziki ömrünü tamamlamasından dolayı yıkıldığını dile getiren Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ise bu kırsal mahalleye Hayırsever Kurt Ailesi tarafından yapılacak olan caminin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirtti.

İl Müftü Vekili Ramazan Yıldırım ve Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, camilerin ve hayır işlerinin önemine değinerek Hayırsever Aileye teşekkür etti ve caminin hayırlı olmasını diledi.

Hayırsever Halil Kurt ise, anne babalarının ismini yaşatmak için bu camiyi inşa etmek istediklerini vurgulayarak bu açıdan caminin yapımını en kısa zamanda bitirmek istediklerini söyledi. Ali Kurt ise caminin hayırlı olması dileklerinde bulundu.  

Konuşmaların ardından Cami Protokolü imzalanırken Vali Davut Gül tarafından Kurt kardeşlere teşekkür belgesi verildi. 

Valilik Fuaye salonda imzalanan protokole Vali Davut Gül, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, İl Müftü Vekili Ramazan Yıldırım, Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Hayırsever Ali Kurt ve Halil Kurt kardeşler katıldı. (İLKHA)