Filistin Alimler Birliğinden zindanlarda eylem yapan esirlere destek

Gazze Şeridi'ndeki din adamları, Siyonist işgal rejiminin zindanlarında eylem yapan Filistinli esirlere destek için gösteri düzenledi.

Ekleme: 31.08.2022 15:40:06 / Güncelleme: 31.08.2022 15:47:10 / Dünya
Destek için 

Filistin Alimler Birliğinin Gazze kentinin batısındaki Zayid bin Al Nahyan Camisi önünde düzenlediği eylemde, tutukluların özgürlüğünün talep edildiği dövizler taşındı.

Birlik Başkanı Nesim Yasin, gösteride yaptığı konuşmada, "Filistinli esirlerin İşgal rejimi hapishanelerinde maruz kaldığı ihlallere ses çıkarmayan uluslararası topluma, Arap ve İslam dünyasına" tepki gösterdi.

Esirlere yardım etmek ve destek vermenin dini bir görev olduğunu, bunun en basit yolunun dua etmekten geçtiğini ifade eden Yasin, Arap ve İslam dünyasına esirler meselesini gündeme getirmek için çaba sarf etmeye çağırdı.

- Filistinli 1000 esirin açlık grevine başlaması bekleniyor

Filistinli esirler, 21 Ağustos'ta kaypak işgal rejiminin, önceki anlaşmalar konusunda geri adım atmasının ardından protesto eylemlerine başladıklarını duyurmuştu.

Esirler 22 Ağustos Pazartesi ve 24 Ağustos Çarşamba günü de rutin güvenlik kontrolüne çıkmayı reddetmiş, getirilen yemekleri geri çevirmişti.