Besicilerden hayvancılık yapanlara çağrı: Hayvancılığın iyi bir şekilde analizi yapılması lazım

Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri birliği başkanı Doğan Koç hayvancılık yapan veya hayvancılık yapma niyetinde olanlara çağrıda bulunarak, hayvancılığın iyi bir şekilde analizinin yapılması gerektiğini söyledi.

Ekleme: 30.08.2022 13:55:14 / Güncelleme: 30.08.2022 13:55:14 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri birliği başkanı Doğan Koç, Hayvancılık yapan ve yapmak isteyenler için hayvancılığı iyi bir şekilde analiz etmeleri gerektiğini ve teknik altyapının çok önemli olduğunu söyledi.

"Hayvancılıkta teknik alt yapı çok önemli"

Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri birliği başkanı Doğan Koç, "Hayvancılık yapanlar veya hayvancılık yapmak isteyenlerin hayvancılığı iyi bir şekilde analiz etmeleri gerektiğini ve teknik altyapının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hayvancılık yapanların kesinlikle hayvan başı iki dekar arazinin olması, silajlık mısırın ekilmesi, yoncanın ekilmesi, teknik donanımlı bir çiftlik veya ahır tipi işletmenin olması gerekir. Süt soğutma, sağım makinesi gibi hijyenik anlamda ciddi çalışmalar yaparak kendi ekmeğini kazanma anlamında ciddi altyapı olmasını istiyoruz ve bunu yapmadıkça kesinlikle hayvancılık yapamayacağını net bir şekilde söylüyoruz." dedi.

"Tarım ve hayvancılık olmadan bizim refah içinde yaşamamız söz konusu değildir"

Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri birliği başkanı Doğan Koç

Koç, "Hayvancılık zor bir iş ama severek yaptığın zaman kolay olur. Tarım ve hayvancılık olmadan bizim refah içinde yaşamamız söz konusu değildir. Sonuçta biz bu ülkede tarım ve hayvancılık yaparak geçimimizi sağlamak zorundayız ve yeni başlayanlar içinde bu şartlar olmadan yapmaları mümkün değildir. Çünkü yem fiyatları almış başını gidiyor. Kendi ürettiğimiz yemler ile kendi yapacağımız üretimle en azından bir nebze de olsa zarar etmeden bu işi çözüme kavuşturacağımıza inanıyoruz. Ve bu konuda insanların daha çok devlet kapılarında gezerek iş bulmak yerine kendi işletmelerini kurarak tabi devletin buradaki süt konusu politikasını da düzeltmesini arzu ederek süt fiyatlarının yem fiyatlarının altında olmasının doğru bir politika olmadığını açıkça söylüyorum. Sonuçta insanlar üretiyorsa devletin bunun önünü açması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü sonuçta biz hayvancılık yapanların bir kilo kaba yem ile bir kilo sütü alması mümkün değil. Maalesef şu an bir kilo süt ile bir kilo yem alınmıyor." dedi.

"Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri olarak çiftçilerimizin yanındayız"

Damızlık Sığır Yetiştiricileri birliği olarak her zaman çiftçilerin yanlarında olduklarının altını çizen Koç, "Biz Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri olarak çiftçilerimizin yanındayız. Silajlık mısırdan yoncaya kadar yardım yapıyoruz. Biz devamlı çiftçilerimizin yanındayız. Çiftçilerimizin emrindeyiz ve çiftçilerin her zaman bir telefon kadar yakın olduğunu düşünerek bu işe devam ediyoruz. Biz buradayız, siz de bizim yanımızda olun." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar