Balıklıgöl'ün revakları yaklaşık 10 aydır onarılmayı bekliyor

​Şanlıurfa’nın simgelerinden olan Balıklıgöl’ün doğu revaklarında çökme ve çatlakların yaklaşık 10 aydır onarılmamasına halk tepki gösterdi.

Ekleme: 25.08.2022 16:20:15 / Güncelleme: 25.08.2022 16:20:15 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

 

Balıklıgöl Kent Platosu'nda bakım ve fiziki geliştirme amaçlı yapılan kontrollerde, Balıklıgöl'ün doğu kemerlerinin bulunduğu platformda çökme ve çatlaklar meydana geldiği, revakların kemer ve sütunlarında açılmalar olduğu, zeminde oturmalar olması nedeniyle statik sorunların var olduğu tespit edilmişti.

Balıklıgöl'de oluşan manzara kirliliğinin önüne geçilebilmek için inşaat alanının çevresine kartondan revak yapıldı.

Yaklaşık 300 gündür Balıklıgöl'ün doğu revaklarının onarılmamasına sosyal medyadan da tepki geldi. Şanlıurfalılar, yetkililere çağrıda bulunarak revakların bir an önce onarılması gerektiğini ifade ettiler.

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya çirkin manzaranın yakışmadığını belirten Şanlıurfalılar, turistlerin bu durumdan dolayı rahatsız olduğunu dile getirdi.

"Balıklıgöl'ün kemeri yıkılmış ve yetkililer yapmıyor"

Salih Yıldız

Balıklıgöl'ün onarımı için yetkilileri göreve davet eden Salih Yıldız, "Balıklıgöl'ün kemeri yıkılmış ve yetkililer yapmıyor. Bir an önce yapmalarını rica ederim. Eski Urfa Valisi gittiğinden beri Urfa başıboş kaldı. Yeni validen beklentimiz var.  Balıklıgöl'ün bu görüntüsünden turistler çok rahatsız oluyor. Buradaki çirkin görüntüden dolayı bir daha Balıklıgöl'e gelmek istemiyorlar. Urfa turizm şehri olduğu için mi böyle oldu yoksa bakımsız olduğu için mi? Urfa'nın çok sorunu var,  hangisini anlatalım?" dedi.

"Balıklıgöl'ün bu hali nedir?"

Şükrü Kölekçioğlu

Eskiden ziyaretçilerin revaklarda hatıra fotoğrafı çektiğini hatırlatan Şükrü Kölekçioğlu, "Belediye başkanımız Balıklıgöl'e ne yapmış? Eskiden insanlar burada fotoğraf çekiyordu, hatıra yeriydi. Neden burayı yıktılar? Bunun hesabını versinler. Balıklıgöl'ün rezilliğine bakın. Buraya turistler geliyordu. Balıklıgöl'ün bu hali nedir? Antep'te böyle bir şey yapabilirler mi? Burayı gezmek isteyenler hiç gelmesin. Bakım, ilgi ve alaka yok. Belediye başkanı gelip halka hesap versin. Yarın seçimde gelip oy isteyecek." diye konuştu.

"Balıklıgöl'ü ziyarete açık olduğu için onarmıyorlar"

Yusuf Civci

Onarımın kış ayında yapılacağını öne süren Yusuf Civci, "Balıklıgöl'ün bu alanı tehlike oluşturduğundan dolayı yıkmak zorunda kalındı. Balıklıgöl, ziyarete açık olduğu için onarmıyorlar. Ziyaretçilerin az olduğu kış döneminde onaracaklar. Eski haline döndürecekler." şeklinde konuştu.

"İnşallah bir an önce el atarlar"

Sertif Tayyan

Oluşan kötü manzaranın Şanlıurfa'ya yakışmadığını ifade eden Sertif Tayyan, "Yetkililerin bu duruma bir an önce el atmalarını istiyoruz. Buraya turistler geliyor. Bu durum Şanlıurfa'nın manzarasını bozuyor. İnşallah bir an önce el atarlar." dedi.

"Gerekli birimlerin buraya bir an önce el atması gerekir"

Muhammed Kılış

Turistlerin durumdan memnun olmadığını söyleyen Muhammed Kılış, "Gerekli birimlerin buraya bir an önce el atması gerekir. Urfa'ya yakışmıyor. Belediye herhalde çalışmıyor. Turistler de bu durumu hoş karşılamıyor." ifadelerini kullandı.

"Yetkililer bu duruma lütfen bir el atsın"

Ramazan Karadal

Ramazan Karadal ise "Yetkililer bu duruma lütfen bir el atsın. Bu durum Şanlıurfa'ya yakışmıyor. Buraya geliyoruz kendimiz utanıyoruz. " diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler