Unutkanlığı Önlemek İçin Elektrik Verecekler!

Bilim insanları, insan beynine zararsız elektrik dalgaları yollamanın bir ay süresince hafızayı kuvvetlendirmeye yardımcı olabileceğini keşfetti.

Ekleme: 23.08.2022 22:59:05 / Güncelleme: 23.08.2022 23:04:09 / Sağlık
Destek için 

Yapılan bilimsel araştırma kapsamında bakıldığında gönüllü katılımcıların hem daha kısa süreli hafızayı gösteren ‘çalışma’ belleği hem de uzun vadeli hafızalarına yönelik bazı testler uygulandı. Bunun neticesinde araştırmaya katılım sağlayanların kelime ezberleme oyunlarında çok daha yüksek bir performans sergiledikleri belirlendi.

Bu neticelerin insanların gündelik yaşamları hususunda tam olarak ne anlam taşıdığı ise henüz netlik kazanmamış olsa da bu tarz yöntemlerin yaşı ileri olan kişilerin hafızalarındaki zayıflamanın hafifletilmesi başta olmak üzere bazı hastalıkların tedavi edilmesi ve sınavlara çok daha rahat bir şekilde hazırlanılması gibi alanlarda kullanılabileceği belirtiyor.

Hafıza Nasıl Çalışır?

Gönderilen elektrik sinyalleri, gönderildiği alanlarda beyin dalgası şeklinde tabir edilen beynin çalışma üretiminde değişiklik oluşturdu. Bilim insanları, 4 doz olacak şekilde verilen uyarıcıların bu çalışma şeklini kuvvetlendirdiğini ve bunun neticesinde de beynin bu duruma uyum sağlamak suretiyle kendini tekrardan düzenlemesi ile hafızada iyileşmeler görüldüğünü düşünüyor.