AK Parti'den Seçim takvimine ilişkin açıklama

AK Parti Sözcüsü Çelik, seçim takviminde değişiklik uygulanmayacağını, seçimlerin zamanında yapılacağını açıkladı.

Ekleme: 23.08.2022 18:57:28 / Güncelleme: 23.08.2022 19:04:11 / Güncel
Destek için 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenen sürpriz toplantı sonrasında, AK Parti Genel Merkezi önünde açıklamalarda bulundu.

Seçim dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ömer Çelik, takvimde bir değişiklik olmayacağını belirtti.

Ömer Çelik, "Erken seçim söz konusu değil. Seçim, zamanında yapılacak, takvimde bir değişiklik yok" ifadelerini kullandı.

"Bu hazırlıklar gayet normal"
Sürpriz toplantı ile ilgili konuşan Çelik, "Bir yıldan az kalmışsa seçimlere, bu hazırlıkların yapılması gayet normal" ifadelerini kullandı.

"Seçime kadar bu toplantıları yapmaya devam edeceğiz"
AK Parti Sözcüsü, geri kalan açıklamalarında ise şu ifadelere yer verdi;

"Bu birimlerin çalışmalarının yanı sıra teşkilatların çalışmaları da çok önemli. Reformlar, düzenlemelerle ilgili arkadaşlarımızın görüşleri alındı. 2023'teki seçimlere yönelik Cumhur İttifakı'nın seçim beyannamesine bizim yapacağımız katkı. Bu çerçevede değerlendirildi.

Her parti kendi içinde çalışmaları yapıp daha sonra Cumhur İttifakı'nın ortak stratejisi oluşturulmuş oluyor.

Seçim, zamanında yapılacak
Seçimler zamanında yapılacak. Bir yıldan az kalmışsa seçimlere bu hazırlıkların yapılması gayet normal. Seçimlerin biraz daha öne alınması ile ilgili gündem olmadı.

Toplantılar rutin olarak sürecek
Zamanında yapılacak seçimlere dönük olarak yürütülecek çalışmalar bağlamında toplantı olarak gerçekleşti. Bundan sonra da rutin olarak sürecek. Burada birimler çalışmalarını olgunlaştırdıkça sunumlar hazır hale geldikçe bu yapılacak.