Muş’ta Gelecek Partisi’nden toplu istifa

Gelecek Partisi Muş İl Başkanı Muhammed Gürkan Çermi, Merkez İlçe Başkanı Kadir Aydın, Korkut İlçe Başkanı Bahattin Demirtaş ve Varto ilçe Başkanı Bahaddin Sönmez partiden istifa ettiklerini duyurdu.

Ekleme: 22.08.2022 22:25:14 / Güncelleme: 22.08.2022 22:30:32 / Güncel / Muş Haberleri
Destek için 

Üyeleriyle birlikte istifa ettiklerini kamuoyuna açıklayan Çermi, istifa gerekçelerini ise parti yönetiminde gözlemledikleri aksaklıkları, yanlışları, yapıcı eleştiri ve önerileri sözlü ve yazılı olarak en yetkili makamlarla paylaştıklarını ve bu önerilerinin hiçbir şekilde dikkate alınmaması olarak gösterdi.

Kuruluş ilkelerinden uzaklaşan Gelecek Partisi’nin tamamen vesayet yönetimine girdiğini ve genel merkez içi gruplaşmaların baş gösterdiğini ileri süren Çermi, "İlk istifayı veren Sivas İl Başkanımız Yurdal Epsileli ile ilçe başkanlarının kararını destekliyoruz." dedi.

Muş halkından özür dileyen Çermi, “İstifa etmeyi her ne kadar tasvip etmesek de bir buçuk yılı aşkın bir süredir düzetilmesini beklediğimiz sorunlar için herhangi bir somut bir adım atılmaması nedeniyle; Gelecek Partisi’nde siyaset yapmak sadece hemşerilerimizi kandırmak olacaktır. Öncelikle tüm Muşlu hemşerilerimizden özür dileyerek il ve ilçe başkanlıklarından istifa ettiğimizi ardından Gelecek Partisi’nin kuruluş ilkelerine dönene kadar yöneticilerimiz ve üyelerimizle partimizden istifa ettiğimizi tüm kamuoyuna bildiririz." ifadesine yer verildi. (İLKHA)