Kerbela'da çöken türbede 8 cenaze çıkarıldı!

Irak’ın Kerbela vilayetinde İmam Ali Bin Ebu Talib Türbesinde toprak kayması sonucu oluşan göçükte 8 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Ekleme: 22.08.2022 12:12:09 / Güncelleme: 22.08.2022 12:20:11 / Dünya
Destek için 

Irak’ın Kerbela vilayetinde İmam Ali Bin Ebu Talib Türbesinde toprak kayması sonucu oluşan göçükte 8 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Göçük altında 6 kişinin sağ çıkarıldığı bilgisi paylaşıldı. Göçük altında hâlâ insanların olduğu belirtiliyor.

Başkent Bağdat’ın 120 kilometre güneyindeki Kerbela’ya 28 km uzaklıktaki Şiiler için kutsal sayılan İmam Ali Bin Ebu Talib Katara Türbesi üzerine tepeden kopan toprak ve kaya parçaları nedeniyle göçük meydana geldi.

İki gündür süren arama kurtarma çalışmalarında 8 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 6 kişi ise göçük altından yaralı bir şekilde kurtarıldı.

Göçük altındakilere zarar vermemek için makina kullanılmadı!

Rûdaw’a konuşan Kerbela Valiliği Sivil Savunma Müdürü Tahir Hamid Muhsen “Aramaların ilk gününde göçük altındakilere zarar vermemek için iş makinelerinin kullanılmadığını, kazma, kürek ve basit cihazlar kullanıldığını “söyledi.

Sivil Savunma Müdürü, çalışmaların gece boyunca devam ettiğini ekiplerin, moloz ve beton blok yığınlarının oluşturduğu boşluklardan kurbanlarla sürekli sözlü iletişim içerisinde olduklarını kendilerine oksijen, içme suyu ve yiyecek ulaştırabildiklerini belirtti.

Olayı "trajik" olarak nitelendiren Muhsen, "Akşam saat dokuzda ilk kişiyi kurtarabildik ve sabah beş buçukta ikinci kişiyi kurtardık" ifadelerini kullandı.